26 / 08 / 2024

Abdullah Özer: Çekirge Çocuk Hastanesi TOKİ'ye devredilmesin

Abdullah Özer: Çekirge Çocuk Hastanesi TOKİ'ye devredilmesin

Çekirge Çocuk Hastanesi'nin yerinde hizmete devam etmesi için 26 binin üzerinde imza toplandı



CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, Çekirge Çocuk Hastanesi'nin yerinde hizmete devam etmesi için toplanan 26 binin üzerindeki imzayı Başbakan´a ileteceklerini bildirdi.
        
Özer, Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve Osmangazi İlçe Başkanı Zafer Ekici ile birlikte TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, Bursa´da çocuk hastalar için ayrılan yatak sayısının yetersiz olduğunu, en az 290 ek yatağa ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
        
Çekirge Çocuk Hastanesinin, bir süre önce kapatılarak, Dörtçelik Çocuk Hastanesine bağlı bir birime dönüştürüldüğünü anımsatan Özer, Çekirge Çocuk Hastanesinin yıkılarak yerine  TOKİ  tarafından başka amaçlı binalar yapılacağına ilişkin bilgiler olduğunu belirtti.

Özer, Çekirge´deki Çocuk Hastanesinin hizmet dışı bırakılmasının, Osmangazi´deki 200 bin üzerindeki çocuğun, ilin doğu ve batı yakasında bulunan yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki çocuk hastanelerine gitmesi anlamına geleceğini kaydetti.

Abdullah Özer, Osmangazi´de, kent merkezinde, en az 250 yataklı, kadın hastalıkları ve doğum hastanesiyle entegre çalışacak şekilde acilen bir çocuk hastanesi planlanmasını istedi.

Bu hastane için, Çekirge´deki mülkiyeti SGK´ya ait olan alanı öneren Özer, "Bu alanın rant amacıyla TOKİ´ye devredilmesi yerine, toplum sağlığını korumak ve iyileştirmek amacıyla yeni bir çocuk hastanesi olarak halkın hizmetine devam etmesinin sağlanması büyük önem taşıyor. Hastanenin üzerinde bulunduğu 13 dönümlük arazi, yeni bir çocuk hastanesi yapılması için yeterlidir" diye konuştu.

Özer, Çekirge Çocuk Hastanesinin yerinde hizmete devam etmesi ve bunu  için gerekli iyileştirmelerin bir an önce yapılması talebini içeren, Bursa Tabipler Odası etkinliği çerçevesinde Türk-İş bölge temsilciliği ve tüm sendikaların katılımıyla başlatılan imza kampanyası çerçevesinde toplanan 26 binin üzerindeki imzayı Başbakan´a ileteceklerini bildirdi.
AA

Geri Dön