04 / 11 / 2024

Abdulvahap Olgun: Aliağa Kongre Merkezi 'nin kaba inşaatı bitti!

Abdulvahap Olgun: Aliağa Kongre Merkezi 'nin kaba inşaatı bitti!

Abdulvahap Olgun, Aliağa 'nın İzmir ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmasını istediklerini söyledi. Abdulvahap Olgun Aliağa Kongre Merkezi 'nin kaba inşaatının bittiğini de sözlerine ekledi...





Abdulvahap Olgun, oda olarak ilçede 350 kişilik bir kongre merkezi inşa ettiklerini de dile getirerek, "Kongre merkezimizin kaba inşaatı bitti. Havalimanına yakın bir yerde bulunuyor. izmir'in ekonomisini ilgilendiren toplantıların bazılarım burada yapmak istiyoruz. 


Kongre merkezinde dış ticaret, mevzuat değişiklikleri, hukuk ve teşviklerle ilgili birimler açacağız. Özkaynaklarımızla hayata geçirdiğimiz ve toplam 5 milyon TL'ye mal olacak kongre merkezinin bir-iki yıl içkide hizmete girmesini planlıyoruz" açıklamasını yaptı. 


İlçede kazüanna 1989 yılında başlanan , Metropolis Antik Kenti'nin ören yeri olarak kai bul edilmesi için uzun süredir müjdele ettiklerini hatırlatan Olgun, girişimlerinin sonuç verdiğini ve burasınını ören yeri olarak kabul edilip, tur kapsamına alındığını aktardı. Olgun, önümüzdeki dönemde Efes'e giden turisderin ilk uğrayacağı yerin Metropolis Antik Kenti olacağım bildirdi. İlçenin en önemli sanayi bölgesi olan Yazıbaşı'nda imar problemi olduğunu vurgulayan Olgun, "Yazıbaşı'ndaki sanayi bölgesinin yüzde 80'i dolmuş durumda. Ancak ara parseller Tarım Bakanlığı tarafından tarım alanı olarak ilan edildiği için maalesef imar izni verilmiyor. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 


İzmir'de toplanan vergilerin yüzde 52'sini karşılayan Torbalının, ödediği verginin karşılığını da yatırımlardan hak ettiği payı da alamadığını savunan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçenin kent ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmak istediğini vurguladı Ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapan Torbalı, kent ekonomisinde daha fazla söz sahibi olmak istiyor. Büyük bir potansiyele sahip olan ve İzmir'de toplanan vergilerin yüzde 52'sini karşılayan ilçenin ne ödediği verginin karşılığını, ne de yatırımlardan hak ettiği payı alabildiğini savunan Torbalı Ticaret Odası Başkam Abdulvahap Olgun, Torbalı'nın 2012'de ödediği 15 milyar TL vergi ile 71 ili geride bıraktığına dikkat çekerek, "İzmir'in ödediği verginin yüzde 52'si Torbalı'da toplanıyor. Vergi gelirlerinde önemli bir yere sahibiz. Ancak  İzmir  ekonomisinde yeterince söz sahibi değiliz. Bu kadar vergi ödeyen ilçemiz, İzmir'e gelen yatırımlardan yeterince pay alamıyor. İzmir'dekiler bazen Torbalı'yı sorun anlamında unutuyorlar. 

İlgilenmiyorlar. Oysa önemli bir bölge olan Torbalı'nın sorunları yarın İzmir'in başına bela olur" dedi. 

İzmir'de  sanayi ve gelişim yükünü Torbalı'nın çektiğini dile getiren Olgun, "Ancak bunun karşılığını alamıyoruz. Torbalı Devlet Hastanesi 1965 yılında yapıldı. Artan nüfusa rağmen hâlâ tek hastane olarak hizmet veriyor. 40 doktor günde bin 640 hastaya bakıyor. Yeni yapüacak hastane yatırım programına alındı ancak TOKİ'yi bekliyoruz. 1969 yılında inşa edüen Torbalı Lisesi üçenin hâlâ tek lisesi. Şu anda ölülerimizi gömecek bir mezarlığımız dahi yok" ifadesini kullandı. 


Abdulvahap Olgun, Ticaret Odası olarak hedeflerinin ilçede tarıma dayalı sanayi geliştirmek olduğunu söyledi. Torbalı'nın sanayileşmesinin ilk yıllarında tekstil yatırımlarının yoğun olduğunu ancak somaki yıllarda bunun azaldığım anlatan Olgun, tekstilin çevresel anlamda oluşturabüeceği zararlara işaret ederek, "Biz burada tarıma dayalı sanayinin gelişmesini amaçlıyoruz. Bu tarımı da daha çok geliştirecektir. Mobilya sektörünün gelişmesine de büyük önem veriyoruz. Mobilyacılık emek yoğun bir sektör olduğu için istihdama da ciddi katkı sağlıyor. Vasıfsız iş gücüne istihdam yaratılabilmesi için hem tanm hem de mobilya sektörü çok önemli. Mesela bu anlamda çok büyük firmaların Torbalı'nın istihdamına çok büyük katkıları yok. Mobilya ve tarımın gelişmesine çok büyük önem veriyoruz. 


Çünkü biz Türkiye'nin 81 vilayetinden göç alan bir ilçeyiz. Nüfus artış hızımız yüzde 22. Gelişmişlik açısından da 872 ilçe arasında beşinci sırada yer alıyoruz. Göç alan bir ilçede vasıfsız eleman sorunu var. Bunları istihdam edebileceğimiz tarıma dayalı sanayi, tarım ve mobilya sanayii" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön