16 / 05 / 2024

Abdurrahman Dilipak’tan ilginç öneri: Kızılay çadırları kenevirden olmalıydı!

Abdurrahman Dilipak’tan ilginç öneri: Kızılay çadırları kenevirden olmalıydı!

Habervakti yazarlarından Abdurrahman Dilipak bugün kaleme aldığı yazısında Kızılay çadırlarının kenevirden olması gerektiğini söyledi.



Abdurrahman Dilipak yazısını şu cümlelerle sürdürdü: "Sentetik iplerden yapıyoruz çadırları. Sentetik iplerden yapılan çadırların da stok ömrü var, mikrop barındırır, çabuk alev alır, havalandırma sorunları var, haşeratı engellemez. Pamuklu çadır bezlerinin de direnç ve su tutma sorunu var. Kenevir’den olanlar bu risklerden herhangi bir tanesini taşımıyor. Kenevir çadırlar mikrop barındırmaz, haşerat yaklaşmaz, sıcak, soğuk, kar, yağmur, rüzgara karşı çok dayanıklı, en önemlisi de 700 dereceye kadar alev almaz. Onun için sigara kağıdı Kenevirden yapılır" 

Kaleme aldığı yazısında kenevir yasağının sürdüğüne de değinen Abdurrahman Dilipak söz konusu çadırlarda haşerat ve bazı hastalıklar, havalandırma, yakılan sobaların sis kokusu, yangın tehlikesinin ciddi bir sorun olduğunu belirterek, "O çadır kentleri kurdunuz, ihmal veya sabotaj nedeni ile çadır kentlerde bir yangın depremzedeleri 2. defa vurabilir. Çadırları başlarına yıkılır. Bunları daha önce yetkililere anlattım ama olmuyor, ille bir felaket yaşayacaklar" ifadelerine yer verdi.

Yazısında "Kaçak olarak ekilen keneviri yakalıyor, sonra da bunları yakarak imha ediyorsunuz. Milli serveti yakıyorsunuz. Onu yakarken, havaya, suya, toprağa, topraktaki yararlı böceklere de zarar veriyorsunuz." diyen Abdurrahman Dilipak bunun yakma konusunda anız yakmaktan ne farkı olduğunu sorarak, "Yakaladıklarınızı verin TİGEM’e, lifini Kızılay’a verelim çadır olsun." dedi.

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Kızılay’dan market kampanyası! Başvuranlara anında alışveriş kartı verilecek! İşte şartlar!

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 


Geri Dön