02 / 05 / 2024

Abit Bakistanlı: Çivi bile çakmak içimden gelmiyor

Abit Bakistanlı: Çivi bile çakmak içimden gelmiyor

İşadamı Abit Bakistanlı sağlık sektöründe sürekli değişen yönetmeliklerden bezdiğini ve söyledi



Sağlık sektöründe bütçe açığını kapamaya yönelik global bütçe, tam gün yasası gibi bir dizi önlemin gündeme gelmesi özel hastanelerde kafa karışıklığına neden oldu. İstanbul'da üç hastane, bir tıp merkeziyle sağlık sektöründe faaliyet gösteren Hospitalium Medical Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Abit Bakistanlı, sağlıkta yönetmeliklerin yap-boza döndüğünü, önlerini görmekte zorluk yaşadıklarını belirtti. Bakistanlı, bundan sonraki süreçte sadece mevcut hastanelerle yola devam edeceğini, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapacağını ifade etti.

`Kamu gibi olduk'
SGK'nın getirdiği kısıtlamalarla özel hastanelerin kamulaştırıldığını dile getiren Bakistanlı, şöyle konuştu: "Hastalarımızın yüzde 95'ini SGK hastaları oluşturuyor zaten. Tamamıyla kamu hastanesine döndük. Özel hastanelere yüzde 30 kısıtı getirilmesiyle oldukça zor bir duruma düştük. Kısıtlama getirildi ama elektriğe doğalgaza zam yapıldı, giderlerimiz arttı. Son olarak  global bütçe uygulaması gündeme geldi. `Ne kadar hastaya bakarsan bak sana vereceğim bütçe belli' demek bu. Yanı sıra `Acil SGK'lı hastalardan ve yoğun bakım hastalarından para alamazsınız' deniyor bize. Bu şartlarda özel hastanelerin hiçbir özelliği kalmadı. Bundan sonra bir çivi bile çakmam. Başedecek gücüm kalmadı, yatırım yaptığımız için cezalandırılıyoruz adeta."

Oyun içinde kural değişti
Sağlığa şu anda kimsenin yatırım yapmak istemediğini söyleyen Bakistanlı, "Çok hastane açılıyor deniyor ama sadece başlanmış hastane yatırımları devam ediyor. Hastane yatırımı akıllıca değil. Kime hasap vereceğiz, kimi muhatap alacağız? Devlet büyüklerimiz `oyun içinde kural değişmez' dedi ama bu kaçıncı değişen kural. Neye bakacağımızı bilemez hale geldik. Sağlıkta ben dükkanı kapatıyorum da diyemezsiniz. Artık önümüzü göremiyoruz."

Dört merkezi var
Abit Bakistanlı, 1996 yılında Çamlıca Ömür Hastanesi'ni satın alarak sağlık sektörüne girdi. Daha sonra 2001 yılında Haznedar Sağlık Hastanesi'ni aldı. 2006 yılında Şişli'de bir hastane açtı. Ardından Ümraniye'de tıp merkezi kurdu. 2007 yılında da tüm hastaneleri Hospitalium Medical Group adı altında tek çatıya topladı. Grup 800 personeliyle hizmet veriyor.
Esengül METİN/Milliyet


Geri Dön