19 / 05 / 2024

Abu Dabi, Hyatt Otel'in yüzde 11'ini satın aldı

Abu Dabi, Hyatt Otel'in yüzde 11'ini satın aldı

Dubai'yi kurtarmak için elini cebine atan Abu Dabi şirket satın almaya devam ediyor



Abu Dabi ulusal servet fonu, Şikago merkezli oteller zinciri Hyatt'ın hisselerinin yüzde 10.9'unu satın aldı. Satış fiyatı açıklanmamakla birlikte hissenin cuma  günkü kapanış fiyatı üzerinden yapılacak hesaplama el değiştiren hisse değerinin toplam bedelinin 140 milyon dolar olduğunu gösteriyor.  Ancak Abu Dabi'nin satın aldığı hisselerin oy hakkı bulunmuyor.
Hyatt'ı satın alan fonun yönetimindeki varlık miktarının 875 milyar olduğu öne sürülüyor. 1957 yılında Jay Pritzker tarağından kurulan Hyatt ilk kez 1962 yılında halka açıldı. Daha sonra hisseleri aile tarafından toplandı ve geçtiğimiz ay gerçekleştirilen halka arza kadar özel bir şirket olarak kaldı. Şirket bünyesinde  Hyatt, Park Hyatt, Hyatt Regency ve Grand Hyatt markaları bulunuyor.
Bu arada kredi kuruluşu Moody's, Birleşik Arap  Emirlikleri'nde dört bankayı not indirimi olasılığıyla izlemeye aldı. Moody's'in notlarını düşürebileceğini açıkladığı bankalar Abu Dhabi Commercial Bank ile yan  kuruluşu ADCB Finance; Commercial Bank of Dubai; HSBC Bank Middle East ile HBME Sukuk  Company ve Dubai Bank.
Radikal


Geri Dön