30 / 04 / 2024

Aclan Acar'dan Merve Acar'a gelinkondu davası!

Aclan Acar'dan Merve Acar'a gelinkondu davası!

Doğuş Otomotiv Başkanı ve CEO'su Aclan Acar ve eşi, oğullarından boşanma aşamasındaki Merve Acar'a "Bizim gelin evimize bedava kondu" diyerek tahliye davası açtı



Lüks otomobil ithalatçısı Doğuş Otomotiv yöneticisi Aclan Acar ile eşi Melike Selda Acar'ın oğlu Dorukhan Acar, 2008'te Merve Cansu ile dünyaevine girdi. Ünlü otomotivcinin oğlu ile ülkenin önde gelen traş bıçağı üreticisi Derby firmasının sahibi olan Cansu ailesinin kızı, nikahtan sonra İstinye Park Evleri'ndeki dairelerine yerleşti. Ancak kısa sürede geçimsizlik başgösterdi. Genç damat, 20 Eylül 2010'da evini terk ederek lüks bir rezidansta kiraladığı daireye taşındı. Genç eşi ise, evde oturmaya devam etti.

2 MİLYON TAZMİNAT

Merve Acar, geçtiğimiz nisan ayında Sarıyer Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açtı. 2 milyon lira tutarında tazminat ile 10 bin TL nafaka istedi. Evlilikleri süresince kocasının "şiddet, küfür ve aşağılamalarına" maruz kaldığını iddia eden Merve Acar, halen oturmakta olduğu İstinye Park Evleri'ndeki daireye de "aile konutu" şerhi konulmasını istedi. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Olaya aile büyükleri de karışmak zorunda kaldı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Aclan- Selda Acar çifti, gelinlerinin "aile konutu" dediği dairenin kendilerinin tapulu mülkü olduğunu belirterek şerhin iptalini istedi. Acar çifti, daireyi nasıl satın aldıklarını da şöyle anlattı: "O evi satın almak için bankadan 900 bin dolar kredi çektik. Borcu bitince 2009'da tapusunu aldık"

GELİNİMİZ ZENGİN KIZI

Acar çifti, evin kendilerine teslimini isterken şunları söyledi: "Gelinimiz, mahkemeyi aldatarak tapulu dairemizin kendine 'aile konutu' olarak tahsisini istedi. Bize verdiği tahliye sözünü de tutmadı. Komşularımız da rahatsızdır. Gelinimiz, itibarımızı zedeliyor. Ayrıca bizim, gelinimize ev tahsis etmek gibi bir mecburiyetimiz yoktur. Gelinimiz, mali durumu çok iyi olan bir ailenin kızıdır. Bu nedenle, dava konusu taşınmazda oturmaya devam etmesi, oğlumuz üzerinden bize zarar verme kastı ile hareket ettiğini, kötü niyetli olduğunu ve evimizi fuzuli olarak işgal ettiğini göstermektedir." Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.
TAKVİM/Neslihan KESKİN


Geri Dön