27 / 04 / 2024

Adabank'ın ihalesine tek teklif BankPozitif'ten geldi

Adabank'ın ihalesine tek teklif BankPozitif'ten geldi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan Adabank'ın ihalesine tek teklif 42 milyon dolar ile BankPozitif'ten geldi...



TMSF tarafından 90 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkan bankaya, çoğunluk hissesine İsrailli Bank Hapoalim'in sahip olduğu BankPozitif 40 milyon dolar teklif verdi. Teklif daha sonra 42 milyon dolara yükseltildi. Muhammen bedelin altında kalan teklif TMSF Fon Kurulu'na götürülecek ve kurulun ihalenin pazarlık usulüyle devamına karar vermesi halinde pazarlık görüşmeleri 26 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek. Kurulun ihaleyi sonlandırma kararı vermesi halinde ise ihale iptal edilmiş olacak.İhalenin pazarlık usulüyle devam etmesi halinde, cuma günü BankPozitif tarafından verilecek teklif yeniden Fon Kurulu'na götürülerek burada değerlendirilecek. Kurul bu aşamada teklifi uygun bulursa, BDDK'nın onayı istenecek. BDDK bu aşamada satış fiyatıyla değil, bankanın yeterliliği ile ilgili kriterlere göre onay verecek. Adabank ihalesi için, İngiliz Standard Chartered ve Bahreynli BMI de önyeterlilik almıştı.
Zaman

Basında yer alan diğer haberler:

42 milyon $’lık teklif gelen Adabank’ta son karar TMSF’nin 

TMSF’nin satışa çıkardığı Adabank’a İsrailli Bank Hapoalim B.M’nin sahibi olduğu Bank Pozitif’ten 42 milyon dolarlık teklif geldi. 

90 milyon dolar muhammen bedelle 4. kez satışa çıkarılan Adabank için yapılan teklif, Fon Kurulu’nun onayına sunulacak. İhalede ilk teklif 40 milyon dolar oldu. Satış Komisyonu yetkilileri, 40 milyon dolarlık tutarın muhammen bedelin altında olduğunu belirterek, katılımcılara artırımda bulunup bulunmayacaklarını sordu. Bank Pozitif Başkanı Hasan Akçakayalıoğlu cuma gününü bekleyeceklerini söyledi. 

2 MİLYON DOLAR DAHA ARTIRILDI 

Komisyon yetkilileri, ihale sonucunun Fon Kurulu onayına sunulacağını belirterek “Bir artırım düşünceniz varsa bugün yapmanızı tavsiye ediyoruz” demesi üzerine de teklifi 2 milyon dolar artırarak 42 milyon dolara çıkardı. Komisyon da, Fon Kurulu’nun pazarlık ile devam edilmesi yönünde karar alabileceğini hatırlatarak, bu yönde karar alınması durumunda pazarlığın 26 Kasım Cuma günü yapılacağını açıkladı. Bu arada Fon Kurulu’nun banka ile ilgili kararını bugün vermesi bekleniyor.
Star


Geri Dön