19 / 05 / 2024

Adalar için belgesel hazırlıkları başladı!

Adalar için belgesel hazırlıkları başladı!

Adalar Vakfı ve istanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla hazırlanan "Atina'daki Büyükada" ve Adalar Müzesi'nin desteğiyle yayınlanan "Yakmada Uzakada Burgazada" belgeselleri, yolu Adalar'dan geçen i



 ADALAR Vakfı ve istanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın katkılarıyla hazırlanan "Atina'daki Büyükada" ve Adalar Müzesi'nin desteğiyle yayınlanan "Yakmada Uzakada Burgazada" belgeselleri, yolu Adalar'dan geçen insanları anlatıyor.

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen eserleri, iki ayrı isim hazırladı. Yönetmenliğini Uğraş Salman'm üstlendiği "Atina'daki Büyükada" filminde birkaç yüzyıl Büyükada'da yaşamasına rağmen çeşitli dönemlerde göç eden insanların yaşam hikâyeleri anlatıldı. Nedim Hazar'ın yazıp yönettiği "Yakmada Uzakada Burgazada" adlı eserde ise tiyatrocu Cüneyt Türel ile yaşamını Atina'da sürdüren Burgazlı Emilios Yorgos arasındaki dostluk tasvir edildi. İki eserde de, 1960'lardan itibaren Rumlar'ın yerine adaya yerleşen 20 farklı etnik ve dini cemaatle, Adalar'da kalan Rumlar arasındaki dostane ilişki masaya yatırıldı.
Sabah Metropol


Geri Dön