İş Fırsatları

Adalet Bakanlığı 12 bin 823 personel alacak! Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı?

Adalet Bakanlığı 12 bin 823 personel alacağını duyurmuştu. Pek çok kişi ise sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları hakkında bütün detaylar...Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları için pek çok kişi merakla bekliyor

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bakanlık kadrolarında görevlendirilecek 12 bin 823 personel alacağını duyurmuştu. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları için pek çok kişi merakla bekliyor. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 1 ve 17 Mart 2022 tarihlerinde e-Devlet sistemi üzerinden yapılmıştı. İşte başvuru sonuçları ile ilgi tüm ayrıntılar...

Peki,  Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm ayrıntılar...

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün yaptığı personel alımı başvuru sonuçları hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

"Merkezi sınav puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere her bir adalet komisyonu için ilan edilen pozisyon sayısının 3 katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da dahil edilecektir.) hesaplanarak boy ve kilo ölçümüne çağrılacaklar tespit edilecektir."

pgmadaletgovtr adresi üzerinden yayınlanan açıklamada Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı için kilo ve boy ölçümüne çağrılacak kişiler için tarih belirlendi. Boy ve kilo ölçümüne girmeye hak kazananlara ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Boy ve kilo ölçümüne girmeye hak kazananlar en geç 11 Nisan 2022 Pazartesi günü sınav yapan komisyonların adliye internet sitesinde yayınlanacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır"

Zabıt kâtibi unvanı için uygulamalı sınava çağrılacaklar arasında uygulamalı sınava girmeye hak kazananlar en geç 11 Nisan 2022 Pazartesi günü sınav yapan komisyonların adliye internet sitesinde yayınlanacak.

Mübaşir, zabıt kâtibi, teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, işaret dili tercümanı, aşçı ve hizmetli unvanlarında sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ise en geç 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü sınavı yapan adalet komisyonlarının adliye internet sitesinde yayınlanacak.

Adaylar, 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre sözlü sınava girecek.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı’na toplamda 12 bin 823 personel alımı yapılacak.

Ceza infaz kurumlarına 5 bin 563, icra dairelerine 500, bakanlık adliyelerine 6 bin 459, bakanlık merkeze 188 ve Personel eğitim merkezlerine 113 kişi alınacak.