Genel

Adalet Bakanlığı, adalet sarayı yaptıracak!

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı, Mersin-Mut ve Hakkari-Yüksekova'ya, 1'er adet adalet sarayı inşaatını yaptırmak üzere ihale açtı

İhaleler, Adalet Bakanlığında "açık ihale usulü" ile gerçekleştirilecek. Yer tesliminden itibaren 350 günlük süreyi kapsayacak olan Mersin-Mut adalet sarayı inşaatının ihalesi, 19 Ağustos 2009 tarihinde saat 10.00'da yapılacak. Hakkari Yüksekova adalet sarayı inşaatının ihalesi ise 21 Ağustos 2009 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Söz konusu işin süresi, yer tesliminden itibaren 450 gün olarak belirlendi. Sadece yerli isteklilerin katılabileceği ihalelerde ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecek. Katılımcılar şartnameyi Adalet Bakanlığından, her iş için ayrı bedel ödeyerek satın alabilecekler.

Şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları, belirtilen ihale tarihlerinde ihale saatine kadar anahtar teslimi götürü bedel üzerinden komisyona verilecek. Buna ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşme imzalanacak.

İşin tamamı için teklif verilecek olan ihalelerde firmalar, teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.
AA