28 / 04 / 2024

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!

'Adalet Bakanlığı personeline TOKİ'den ev verilsin' talebi: Milletvekili Meclis'te açıkladı!

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan personellerin taleplerini ve beklentilerini Meclis'te sıraladı. Bunların arasında TOKİ ile anlaşma yapılması da yer aldı. İşte ayrıntılar...



Bugün gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin 42’nci Birleşiminde 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelere devam edildi. 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Meclis'te yaptığı açıklamasına "Kişi hak ve hürriyetlerinin yegâne güvencesi demokratik hukuk devletidir; bu vazgeçilmez düşüncemiz, toplumsal mutabakatın, millî bütünlüğün, sosyal refahın ve ekonomik büyümenin de teminatıdır. “Hukuk devleti” dediğimiz geniş kavram hukukun üstünlüğü ilkesinden güç alır, yargının bağımsız ve tarafsız olma kaidesi doğrultusunda daha da anlamlı hale gelir" ifadelerini kullanarak başladı. 

Halil Öztürk, Adalet Bakanlığının hayata geçirdiği ve bu süreçte devam edecek yargıya ilişkin reformlarını ülkemiz açısından son derece değerli bulduklarını, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakı ruhundan ve şuurundan sapmadan hukuk sistemin tam anlamıyla tesisi için gerekli adımları atacaklarını, gerekli sorumlulukları yükleneceklerini belirtti ve Bakanlık bünyesinde çalışanların talep ile beklentilerine değindi. 

 Adalet Bakanlığı personeline TOKİ den ev verilsin talebi: Milletvekili Meclis te açıkladı!

TOKİ'YLE ANLAŞMA YAPILSIN, PERSONEL EV SAHİBİ OLSUN 

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, konuya ilişkin açıklamasında Adalet Bakanlığı bünyesinde adalet hizmetleri tazminatından faydalanan tüm personelin tazminat oranlarının 30 puan artırılmasını; fazla çalışma ücretinden yararlanamayan icra personelinin de çalışma ücretinden faydalanmasını; Adalet Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan memurların da adalet hizmetleri tazminatından yararlanabilmesini talep ettiklerini aktardı. 

Ayrıca, Bakanlık taşra teşkilatında çalışan personel için bulundukları şehirlerde  TOKİ’yle anlaşma yapılarak personelin ev sahibi olmasına imkan sunulması da talep ediliyor. 

Halil Öztürk, taleplerini sıraladıktan sonra bu bağlamda Bakanlığın gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığının altını çizdi. 

Öztürk, "özlerime son verirken, bütçe görüşmelerinde emek sarf eden bütün Bakanlık personeline, bürokratlara, Bakan Yardımcılarımıza ve Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor, Adalet Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi ve Genel Kurulu da tekrar saygıyla selamladığını belirtti. 

Tüketici kredilerinde 1 milyar 900 milyon TL'lik azalış!

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Emekliler için yeni promosyon yarışı! En düşük maaş promosyonu ne kadar? Hangi banka kaç TL emekli promosyonu veriyor? 


Geri Dön