29 / 04 / 2024

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.



Türkiye Merkez Bankası (TMB) politika faizinin ardında 3 önemli konuya ilişkin açıklama yaptı.  

TCMB, kredi kartı azami faiz ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

TCMB kredi kartı azami faiz ve üye iş yeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına dair referans orana üst sınır getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranları hakkında basın duyurusu yayınlandı.

Böylece, referans oranın mevcut seviyesi 3,11 üst sınır olarak belirlenirken, bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmadı.

Bu noktada kredi kartı azami faiz ve üye iş yeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacak.

Son dakika açıklanan detaylara göre, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile üye iş yerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarının hesaplanmasında kullanılan referans oran, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanarak ilan ediliyor.

Referans oran, 32-45 gün vadeli TL'nin mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde 10 fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplanıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI YAYIMLADI

Merkez Bankası (TCMB) bugünkü toplantıda politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak 250 baz puan artışla yüzde 42,5'e artırdı ve faiz artışlarına gelecek ay son noktayı koyacağı sinyalini verdi.

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugünkü toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Banka faizi 250 baz puan artışla yüzde 42,5'e çıkarttı.

Piyasada da ortalama beklenti, bugün faizin 250 baz puan artırılacağı yönündeydi.

Açıklamada "Kurul, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirerek parasal sıkılaştırma hızını yavaşlatmıştır. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngörmektedir." ifadeleriyle faiz artış döngüsünün gelecek ay sona erebileceği mesajı verildi.

Emekliler için yeni promosyon yarışı! En düşük maaş promosyonu ne kadar? Hangi banka kaç TL emekli promosyonu veriyor? 

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön