27 / 04 / 2024

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.



"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun merakla beklenen 2023 yılı Aralık ayı sonuçları yayımlandı. Söz konusu raporda dikkat çekici bazı detaylar yer aldı.

sahibindencom ile Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğinde hazırlanmış olan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen raporun 2023 yılı Aralık sonuçlarına göre, Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre cari fiyatlardaki senelik artış oranı 6,5 puan azaldı ve yüzde 70,7'ye indi. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre konut reel satış fiyatı son 4 ayda olduğu gibi üç büyükşehirde Kasım ayında da düşüş gösterdi.

Paylaşılan bilgilere göre reel fiyatlardaki düşüşlere bağlı şekilde söz konusu bu alandaki yıllık artış oranı Kasım ayında Ekim ayına göre ülke genelinde 4,4 puan azalışla yüzde 5,4'e kadar geriledi.

Peki konut talebi azaldı mı? İşte "sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun merakla beklenen 2023 yılı Aralık ayı sonuçları...

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

KONUT TALEBİNDE SON DURUM

Yine "sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun merakla beklenen 2023 yılı Aralık sonuçlarına göre bu yılın  Şubat ayında meydana gelen ve  asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra düşüş gösteren konut talebinde yine bu yılın Temmuz ayında bir miktar artış yaşanmış olsa da Ağustos ayından itibaren belirgin bir düşüş yaşanmaya devam etti.

Söz konusu raporda yer alan detaylara göre 2023 yılının Kasım ayında Ekim ayına göre yüzde 9,1 azalış gösteren konut talebi endeksi 88,7 seviyelerinde gözlemlendi. Söz konusu bu değer konut talep endeksinin son iki senedeki en düşük seviyesi şeklinde dikkati çekti. Ayrıca konut talebi geçen senenin aynı ayına göre yüzde 19,9 düşüş gösterdi.

 

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

Milli Emlak 2 ildeki 51 adet arsa ve araziyi 8 taksitle satıyor! 

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 


Geri Dön