05 / 05 / 2024

Adana Hazır Beton'a İTÜ'den danışman!

Adana Hazır Beton'a İTÜ'den danışman!

Avrupa standartlarını yakalama adına çalışmalar yapan Adana Hazır Beton, danışmanlık sözleşmesi imzaladığı istanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hasan Yıldırım önderliğinde Ar-Ge çalışmalarına hızla başladı



Sektör deneyimini akademik destekle buluşturan firma, yeni projelerini hayata geçirmeyi sürdürüyor. Hazır beton üretimi alanında Ceyhan ve Sarıçam olmak üzere iki ayrı tesisinde bir yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren  Adana  Hazır Beton Sanayi, inşaat sektöründe yılların verdiği tecrübeye bilim dünyasından da destek sağladı. şžirketin kurulduğu günden bu yana hazır beton sektöründe Avrupa standartlarını yakalama adına önemli çalışmalara imza atmaya özen gösterdiğini aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İnan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hasan Yıldırım'la geçtiğimiz günlerde imzaladıkları danışmanlık sözleşmesiyle birlikte Ar-Ge konusunda da sektörde fark yarattıklarını dile getirdi. İnan, 'İTÜ ile yollarımızı birleştirerek, hem sektör deneyimimizi hem de akademik desteği bir araya getirdik. çukurova halkının yapacağı yapılarda daha güvenilir ve daha sağlıklı hizmet sunmaya başladık' dedi.

İnşaat sektörüne 1994 yılında Samanyolu İnşaat olarak adım attıklarını ifade eden Adana Hazır Beton San. Paz. Limited şžirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İnan, şu an Adana Hazır Beton ve grup şirketleri olarak 2011 projeleri ile sektörde bir adım daha ileri atmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Geçtiğimiz haziran ayında faaliyetlerine başlayan Adana Hazır Beton'un, yılların verdiği inşaat tecrübesiyle kısa zamanda sektördeki lider firmalar arasında yerini aldığını dile getiren İnan, '1994 yılında Samanyolu İnşaat firmamızla adım attığımız inşaat sektöründe, şu ana kadar tamamladığımız 13 pro-jenin verdiği deneyimin yanı sıra, bir projeyi de sonuçlanmak üzereyiz. Sektördeki birikim ve kalitemizi, 2006 yılında Samanyolu Yapı firmamızla başlattığımız projeyle taçlandırdık ve Adana Hazır Beton olarak devam ettiğimiz projelerle sektördeki liderler arasında yerimizi aldık' diye konuştu.

Danışman eşliğinde Ar-Ge çalışmaları hızla sürüyor

şžirketin kurulduğu günden bu yana hazır beton sektöründe Avrupa standartlarını yakalama adına önemli çalışmalara imza atmaya özen gösterdiğini belirten İnan, 'Ceyhan ve Sarıçam tesislerinde danışmanlık sözleşmesi imzaladığımız İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hasan Yıldırım önderliğinde Ar-Ge çalışmalarına hızla başladık. Yıldırım, firmanın yürüttüğü projelerde yapı malzemeleri gibi gir-diler konusunda bir yıl boyunca danışmanlık yapacak. Böylece sektörde önemli bir gelişmeye imza attık' dedi. 'Müşterilerimize kaliteli ürün sunabilmek adına öz kaynaklarımızın tamamını yatırıma dönüştürmüş durumdayız' diyen Mustafa İnan, kalite hedeflerini her zaman ileri tuttuklarına işaret etti. Sektördeki yenilikleri titizlikle izlediklerini söyleyen İnan, 'şžirketimiz, kaliteli sorumluluklarını yerine getirebilmek için her zaman yeni teknolojileri takip etmeye özen gösteriyor. Güvenli kaynaklardan nitelikli girdi sağlayarak, eğitimle insan kaynaklarımızın yetkinliğini artırarak, kalite yönetim sistemimizin koşullarına titizlikle uyarak sürekli gelişim sağlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.

Didem Akın Akçay / DÜNYA


Geri Dön