29 / 04 / 2024

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hazırladığı yazılı soru önergesinde Bakan Turhan'a Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treninin ne zaman açılacağını sordu...



Adana-Mersin Yüksek Hızlı Treni ne zaman açılacak?

İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Adana-Mersin Yüksek Hızlı Tren projesinin geldiği aşamaya ve hattın ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Koncuk önergesinde "Hızlı Demiryolu ile güney koridorunu oluşturan Mersin-Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu projesi kapsamında 27.01.2015 tarihinde başlanmış olan Adana-Mersin Yüksek Hızlı tren projesi hakkında, Bakanlığınıza verilen soru önergesinde 24.02.2017 tarihinde cerdiğiniz cevapta yüzde 45 fiziki ilerleme olduğu, 2018 yılı sonunda projenin tamamlanacağı belirtilmiştir." dedi.

Bu bağlamda; "2018 yılının son çeyreğinde olduğumuz dönemde Adana-Mersin Yüksek Hızlı Tren projesi hangi aşamadadır? Hattın resmi açılışı ne zaman yapılacaktır?" diye sordu.


 


Geri Dön