17 / 05 / 2024

Adana mobilyacılar sitesi showroom merkezi olmayı hedefliyor!

Adana mobilyacılar sitesi showroom merkezi olmayı hedefliyor!

Tarım ve tekstilin yanı sıra mobilya sanayiinde de önemli bir paya sahip olan ve mobilya üretiminde beşinci il konumunda bulunan Adana, mobilya showroom merkezi olma yolunda ilerliyor...



Adana Mobilyacılar Sitesi (ADAMOS) Başkanı M. Bülent Yalman, siteye ziyaretçi sayısını artırmak için yeni bir proje başlattıklarını ve bu projeyle siteyi, mobilya ve mobilya aksesuarlarının sergileneceği bir showroom merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. "Siteyi koltuk takımı, genç odası, perde, avize gibi bir evin ihtiyacı olan bütün ürünleri bir yerde bulunan bir merkez haline getirebilirsek cazibe merkezi haline gelebiliriz'1 diyen Yalman "Bu proje için yaklaşık 500 bin TL civarında bir yatırım yapacağız" diye konuştu.

Proje ile ADAMOS'un görünümünü değiştireceklerini kaydeden Yalman, ilk başta sitenin nizamiyesini yenileyeceklerim ve dolaşım yen yapacaklarım kaydetti. Yalman, büyükşehir belediyesiyle birlikte kaldırımları yenileyeceklerim de belirterek, şunları söyledi: "Sitemizi cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz.

Ancak çoğu işyerimiz küçük atölye halinde. Bizim projemizle birlikte işyerlerinde hızlı bir değişim olmasını bekliyoruz. Bu değişim sürecinde onların da imalatlarını büyütmeleri veya şirket ortaklıkları yapmaları gerekiyor.

İşyerlerini de showrooma çevirmeliler. Bu değişimi yapmayan, sistenim dışına çıkar. Bugün küçük atölyelerin ayakta kalması artık çok zor. Bizim de bütün çabamız, işletmelerin büyümesi ve showroom haline gelmesi yönünde." Sitenin showroom merkezi haline geldikten soma imalat yapan üyelerinin sitenin çevresindeki boş arazilere taşınabileceğini dile getiren Yalman, sitenin 550 dönüm arazi üzerine kurulduğunu ve genişleme alanının mevcut olduğunu kaydetti.

Yalman, sitenin yanında, Keresteciler Sitesi'nin de faaliyet gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Kerestecilik ölen bir pazar. Eskiden inşaat kalıbında, pencere doğramasında ve kapılarda kullanılıyordu. Artık hiçbirinde kullanılmıyor.

Onlar da bu değişime, mobilya sektörüyle harmanlanarak ayak uy durursa, sitenin kapasitesi o kadar artar. Böylece hem imalatın hem de shovvToomlann bir arada yer aldığı bir merkez haline gelebiliriz. Böyle bir kompleksi Adana'da bulmak imkansız. Bunun örnekleri dünyada var.

Mobilyada üretim merkezi olan yerler, yıllar içinde shoTvrooma dönüşmüş. Etrafında da uydu gibi imalathaneler açılmış. Bizim de burada böyle olmamız gerekiyor."

ADAMOS'ta 392 firmanın faaliyet gösterdiğini aktaran Yalman, sitede yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiğim söyledi.

Faaliyet gösteren firmaların yaklaşık yüzde 15'inin ihracat vapnğım belirten Yalman, genelde Irak, Rusya. Türkmenistan. Azerbaycan. Libya. Suudi Arabistan'a ihracat yapıldığım ifade etti. Mobilya sektörünün  Adana  için çok parlak bir sektör olduğuna işaret eden Yalman, "Adana'nın geçmişten gelen bir mobilya kültürü var. Bu kültürün de etkisiyle çok kısa yamanda daha fazla marka çıkaracağız. Adana tarım, tekstil gibi sektörlerdeki parlamasını, mobilya ile sürdürmeli' şeklinde konuştu.


Ankara Ticari Hayat

Geri Dön