06 / 05 / 2024

Adana Seyir Kulesi çıkış emniyeti olmadığı için mi hizmete açılamıyor?

Adana Seyir Kulesi çıkış emniyeti olmadığı için mi hizmete açılamıyor?

Adana'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve tamamlanmasının ardından yıllar geçmesine rağmen bir türlü faaliyete geçirilemeyen ‘Seyir Kulesi'nin’ çıkış emniyetinin olmamasından kaynaklı hizmete açılmadığı ileri sürüldü.




Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde Seyhan Nehri kenarına yapılan ve ‘Seyir Kulesi’ olacağı bildirilen yerin yapım aşaması yıllar önce tamamlandı. Tamamlanan projenin ardından bu kule aradan yıllar geçmesine rağmen bir türlü faaliyete geçirilemedi. Toplu Konut İdaresine ait olduğu söylenen seyir kulesinin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Seyir kulesinin faaliyete girmesi ile bu kuleden vatandaşlar merkez parkın görüntüsünü izleme şansına sahip olacaktı. Ancak kuleye çıkış emniyeti olmadığı gerekçesi ile kule faaliyete bir türlü geçirilemiyor. 


Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz,  TOKİ  tarafından yapılan ancak bir türlü faaliyete geçirilemeyen seyir kulesi hakkında görüşlerini açıkladı. Aldırmaz konunun asıl muhatabının o dönem  Adana  Milletvekili olan şimdi ise Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Torun’un olduğunu işaret etti. Projenin yapılırken düşünülerek yapılmadığını anlatan Aldırmaz, “Şuan bu seyir kulesinde çıkış emniyeti yok. Asansörde kapalı sistem yapıldığı için herkes korkuyor. İnşallah TOKİ ona tekrar el atar. Esas olan o günün parasıyla 600 Bin lira para harcadılar. Bu çok önemli bir para düşünülmeden yapılmış uygun olmayan bir proje. Halbuki orada bir şehir terası, insanların resim çekebileceği yada gezebileceği bir yer olsa çok daha muhteşem olurdu.” dedi.




Adana İlk Haber


Geri Dön