27 / 04 / 2024

Adana ve Mersin’de konut fiyatlarında yüzde 10 indirim!

Adana ve Mersin’de konut fiyatlarında yüzde 10 indirim!

Adana ve Mersin’de proje üreten müteahhit dernekleri, firmalar tarafından yapılan konutların fiyatlarında yüzde 10 indirim uyguladı. 



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) ve  Adana  Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) bölgedeki konut fiyatlarında yüzde 10 indirime gitme kararı aldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, AYAMDER Başkanı Nadir Vurankaya'yı ziyaret etti. Vurankaya ziyarette, iki derneğin birlik olmaya karar verdiklerini ve bu kapsamda üye firmaların konut fiyatlarında yüzde 10 indirime gideceğini açıkladı.

Vurankaya, banka kredileri, bireysel ve yapı müteahhitleri derneği aracılığı ile yapılan indirimli anlaşmalar ve firma bünyesinde tüketicilere yüzde 0,98-1,3 faiz oranı ve 30-60 ay vade imkanı sunacaklarını söyledi. Kar oranlarından fedakarlık yapmayan tüm firmaların uyarılacağını belirten Vurankaya, aynı tutumları sürdürenlerle ise çalışılmacağının altını çizdi.

Müteahhitleri en çok zorlayan durumlardan birinin de arsa maliyetleri olduğunu ifade eden Vurankaya, yeni yapılacak arsa anlaşmalarında inşaat yapım sözleşmelerindeki oranların ortalama yüzde 10-20 puan aşağı çekilmesi kararı aldıklarını söyledi.


Geri Dön