27 / 04 / 2024

Konutta fahiş fiyatlar frenlendi! Yüzde 10 düşüş var

Konutta fahiş fiyatlar frenlendi! Yüzde 10 düşüş var

Fahiş konut ve kiralar konusunda harekete geçen hükümet, kısa sürede peş peşe attığı adımlar ile konut fiyatlarında yüzde 10'luk gerileme yaşanmasının önünü açtı. Projeler daha hayata geçmeden piyasalar olumlu yönde sinyal verirken, konut fiyatlarındaki düşüşün devam edeceği tahmin ediliyor.



Son birkaç ayda yükselişe geçen konut fiyatları, sektörde arz sorunları yaşanmasına ve vatandaşların zorlanmasına sebebiyet vermişti. Konut sektöründe fiyat artışlarının yüzde 100'ü geçmesi ile birlikte hükümet harekete geçildi, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi açıklandı. Projenin duyurulması ve saha denetimlerinin sıklaştırılması kısa sürede meyvesini vermeye başladı.

Hükümetin konut ve kira fiyatlarını düşürme hamleleri çerçevesinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin hayata geçirileceğini geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Bunun ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 50 bin ofis konutun eve dönüştürüleceğini ve 81 ilde dar gelirli vatandaşlar için konut inşa edileceğini açıkladı. Bu açıklamalarla birlikte fiyatlarda düşüş eğilimi görüldü, gerileme yüzde 10'u geçti.


Geri Dön