27 / 04 / 2024

Konutta arz patlamasının olduğu bölgelerde fiyatlar yüzde 10 düşecek!

Konutta arz patlamasının olduğu bölgelerde fiyatlar yüzde 10 düşecek!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten arzın talepten fazla olduğu yerlerde emlak yatırımı yapanların dikkat etmesini öneriyor. Keten, Bu tür yerlerde fiyatların yüzde 10 düşeceğini öngörüyor..



Bugüne kadar daha çok kentsel yenileme projeleriyle gündeme gelen Keten İnşaat yeni dönemde arazi geliştirip sıfırdan projeler yapmaya odaklanacak. 


Avrupalılar öne çıkıyor 


Farklı finansman modelleri uyguladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, "Her proje için bir şirket kuruyoruz. Bu şirkete yatırımcılar ortak oluyor. Biri araziyi alıyor, bir diğeri çimentoyu, bir diğeri diğer ihtiyaçları böylece nakit sıkıntısı olmadan ortaya projeler çıkıyor. Projeler tamamlanıp satış bittiğinde ise herkes hissesi oranında payını alıyor ve böylece ortaklık tamamlanıyor. Bu yöntemle Türkiye'de yatırım yapmak isteyen çok fazla yabancı yatırımcı var. Bunların ağırlığını ise Avrupalı yatırımcı oluşturuyor" bilgisini verdi.


Almanlarla İŞ YAPIYOR 


Şirketin bu tarz yatırımları arasında Alman ortaklar da bulunuyor. Önümüzdeki dönemde farklı ülkelerin yatırımcılarıyla İstanbul'da arzın az, talebin çok olduğu bölgelerde yatırımların artacağını belirten Keten, toplam yatırım değeri yaklaşık 400 milyon lira olan 300 bağımsız birimden oluşan yeni projeler yapacaklarını söyledi. 


Konutta tarz arttı


SEKTÖRE ilişkin görüşlerini de aktaran Ferhat Keten, arz patlaması oluştuğuna dikkat çekti. Özellikle belli bölgelerde arz fazlasının ileride birtakım sorunlara neden olabileceğini belirten Keten şöyle konuştu, "Türkiye'de bugünden yarına emlak sektöründe ciddi bir sorun yaşanmaz. Ancak başlayan inşaatlar tamamlanamayıp teslim edilmediği noktada ileride farklı sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilir. Bir de arzın fazla talebin az olduğu yerlerde emlak yatırımı yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Bu tür yerlerde öngörümüz fiyatların yüzde 10 civarında aşağıya ineceği yönünde." 


Taksim'e göz koydu 


Şirketin hedef bölgeleri arasında Beyoğlu, Taksim, Beşiktaş, Cihaıigir, Bomonti, Nişantaşı, Etiler ve Kanlıca bulunuyor. Bu yıl içinde 15 projeye başlayacak olan Keten İnşaat, ekonomik değeri 2-3 milyar liralık inşaatlar yapmayı planlıyor. Bugüne kadar inşa edilen projelerde ise oluşturulan ekonomik değer 750 milyon lira olarak veriliyor. Taksim Cihangir'de 46 daireli 3 projenin inşaatlarına da başladıklarını aktaran Keten, projelerin İstanbul manzarasına sahip olacağı bilgisini verdi. 


25 milyon dolarlık yalı


1905 yılında Kanlıca'da yangınla yok olmuş, tarihi Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa yalısı da bu yıl içinde yenilenecek işler arasında bulunuyor. 110 yıl sonra aslına uygun olarak inşa edilecek yalının değerinin 25 milyon lirayı bulacağı belirtiliyor. 


Bugün


Geri Dön