07 / 10 / 2024

Adana'da icradan 39 milyon 636 bin TL'ye satılık 2 fabrika!

Adana'da icradan 39 milyon 636 bin TL'ye satılık 2 fabrika!

Adana 5. İcra Müdürlüğü, Adana İli, Yüreğir İlçesi, Misis Köyü, 104 ada, 2 parselde yer alan 87 bin 965 metrekare alanlı 2 adet prefabrik betonarme fabrika binasını satışa sunuyor




Adana 5. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C.  Adana  5. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2008/8494 ES.

İpotek borcu sebebiyle satılmasına karar verilen taşınmazın evsaf cinsi adet ve değeri, Adana Ceyhan Karayolu E-5 Üzerindeki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi içinde Turgut özal Bulvarı üzerinde 14 Kapı Numaralı yerde bulunan aşa ¬ğıda tapu kaydı bildirilen taşınmaz.

TAPU KAYDI: Adana İli, Yüreğir İlçesi, Misis (Yakapınar) Köyü, 104 Ada, 2 Parsel sayılı 87.965,00 m2 miktarındaki İki Adet Prefabrik Betonarme Fabrika Binası, Ek Binası ve Arsası vasıflı taşınmazın tamamı aşağıda imar durumu belirtilen ve geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmış olan taşmmaz, bir borçtan dolayı açık arttırma suretiyle satılacaktır.

İMAR DURUMU: Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün 11.02.2009 Tarih, 340 Sayılı İmar çapında, Misis Yakapınar Köyü, 104 Ada, 2 Par-selin imar Planında: 'Sanayi KASK - 0,50, Toplam İnşaat Alanı 43983 m2' olarak ayrılan içinde bulunmaktadır.

NOT: 4562 Saylı OSB KANUNU (OSGANIZE SANAYİ BÖLGESİ KANUNU) uygulama yönetmeliğinin kurulamayacak tesisler başlıklı 101. Maddesinde, Temel şžart ¬larda 102. Maddesinde belirtilmiştir. Bu maddelerin içeriği dosyada mevcuttur.

SATIşž KONUSU TAşžINMAZA DAHİL TEFERRUAT Giriş Kontrol Binası:
iki Katlı betonarme karkas tarzında inşa edilmiş içi dışı sıvalı, toplam 218 m2 alanlıdır. Yapının zeminleri seramik ve mermer kaplama, pencereler alüminyum profil camekandur. Giriş kontrol, güvenlik, revir, mutfak, duş/tuvalet kazan dairesi olarak düzenlenmiştir.

Boya Terbiye Binası:
Parselin kuzey tarafındaki ana yapı olup tek katlı yaklaşık 10 m. yüksekliğinde içerisinde iki bölüm üç adet çelik platform.olup toplam 4 bölümdür. Yapı toplam 14080 m2 alanlıdır. Zeminleri kuvvetlendirilmiş şap kaplama, duvarlar sandviç panel, çatı prefabrik betonarme Sandviç panel Örtülüdür. İçerisinde PVC kabinli ofisler oluşturulmuştur. İplik Boya Binası:
Parselin orta tarafındaki ana yapılardan olup üç katlı betonarme ve çelik konstrüksiyon olarak inşa edilmiş toplam 1900 m2 alanlıdır. Zeminleri kuvvetlendirilmiş şap kaplama, duvarlar alüminyum paneldir. İplik boya laboratuar, ofisler, boya stok, bilgi işlem kısımları bulunmaktadır.

Dokuma Binası: Parselin güney tarfındaki ana yapı olup tek katlı yaklaşık 10m. yüksekliğinde Yapı Toplam 4032 m2 alanlıdır. Dokuma salonu, kumaş sarma, Zeminleri kuvvetlendirilmiş şap kaplama, duvarlar sandviç panel, kolonlar prefabrik betonarme üzeri uzay kafes çelik konstrüksiyon, asma tavanlı Sandviç panel örtülüdür. İçerisinde PVC kabinli ofisler oluşturulmuştur. Kuvvet Santralı

Klima Santralı Binası: Parselin orta kısmında Boya ve Dokuma binaları arasında olup toplam 1400 m2 alanlıdır. Zeminler kuvvetlendirilmiş şap kaplama, duvarlar tuğlalı, kolonlar prefabrik betonarme üzeri uzay kafes çelik konstrüksiyon, İçerisinde PVC kabinli ofisler oluşturulmuştur. Kısmen iki katlıdır.

Trafo Binası: Parselin orta tarafındaki iki katlı betonarme karkas tarzında inşa edilmiş demir profil kapı ve panjur pencerelidir. Yapı Toplam 242 m2 alanlıdır.

Yardımcı Binalar: Parselin ana yapılan bitişiği ve civarında olan, Dokuma ek sosyal bina, Jeneratör binası, Atık ambar binası tek katlı betonarme karkas tarzında inşa edilmiş toplam 280 m2 alanlıdır. Beton Yollar,

Müştemilat Yapılar: Fabrika üretim binaları dışında kalan 8000 m2 alanlı loşun iş makinelerinin çalışabileceği şekilde beton yol haline getirilmiştir. İnşa halinde kalmış temel beton ve bir kısım çelik kolon yapılmış, kanalizasyon çevre duvar, tel örgü bulunmaktadır.

Makine ve Tesisatının Özellikleri Kıymeti: Taşınmaz üzerinde bulunan Makine ve tesisat halihazırda gayrı faal olup Fabrika Binasındaki makine ve teçhizatın'ise çoğunlukla yeni ve kullanılabilecek durumda, bir kısmı ise sökülerek başka yerden getirilmiş montajlı ve çalışabilecek durumdadır. Makinelerin marka model kullanım durumları dikkate alınarak yapılan değerlendirilmeleri sonucunda tesiste bulunan makine ve tesisatın geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.


Elektrik Tesisatının Özellikleri Kıymeti:
Taşınmaz üzerinde bulanan Elektrik ve tesisat halihazırda gayrı faat olup tesiste bulunan Elektrik tesis ve tesisatın geniş evsafı dosyada mevcut bilirkişi raporunda açıklanmıştır.

Zemin Kıymeti:
Misis Yakapınar Köyü, 104 Ad, 2 Parsellin bulunduğu yer, mevkii, İmar Planındaki konumu, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Alanı içinde olması, parsel de ¬rinliği, büyüklüğü, halihazır kullanılış şekli, gibi husuları gözönüne alındığında mahalli rayiçlere ve alım satım fiyatlarına göre kıymeti belirlenmiştir. Taşınmaz üzerinde bulunan yapıların, müştemilatın makine ve elektrik tesisatlarının halihazır durumu dosyada bulunan bilirkişi raporunda mevcuttur.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ: Taşınmaz üzerinde bulunan fabrika, müştemilat, makine ve elektrik tesisatlarının zemin değeri ile birlikte 39.636.938,00-TL.'den satışa sunulmaktadır.

GAYRİMENKULUN SATIşž SAATLERİ:

1- Satış 21/03/2011 Pazartesi günü saat 15:00'dan 15:10'a kadar ADANA ADLİYESİ 5. KAT 408 NOLU ODADA açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile 31/03/2011 günü aynı yer ve saatte ikinci arttırmaya çıkartılacaktır. Bu arttırma da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunur. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi ya da bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve,süresiz teminat mektubu vermeleri gerekmektedir. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 (on) günü geçmemde üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi, İhale Damga Vergisi alıcı adına tahakkuk 1/2 Tapu Harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek Tapu Harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve Teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin varsa irtifak hakkı sahiplerininde dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki hakların, faiz ve masrafa dahil olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 (onbeş) gün içinde müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİK. 130. Maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermez ise ihale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen arttırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan 7 (yedi) gün önce yapılacak ilan ile yetinilir. Bu arttırma teklifin İİK. 129. Maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok arttırana ihale edilir.
İhalenin Feshine sebeb olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temmerrüd faizinden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüd faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra müdürlüğünce tahsil olunur.

6- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin İcra Müdürlüğümüz yukarıda sayısı yazılı dosya numarasıyla başvurmaları ilan olunur.
(İİK126.Mad)
İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
NOT: İLGİLİLERE TEBLİĞ HÜKMÜNDEDİR.
*Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön