30 / 04 / 2024

Adana'da inşaat sektörünün önü açılmalı!

Adana'da inşaat sektörünün önü açılmalı!

Adana Emlakçılar ve İnşaatçılar Esnaf Odaları, şehirde imarlı arsa sıkıntısı yüzünden inşaat sektörünün kapalı olduğunu belirterek, yetkilileri çözüm üretmeye çağırdılar.



Adana ESOB ve  Adana  Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş istişare toplantıları kapsamında Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar'ı ziyaret etti.

Ziyarette sektörde yaşanan sorunlara değinen Uçar, en büyük sıkıntılarının Adana'nın imarın kapalı olması olduğunu belirterek, "Belediyeler bu konuda imarı açarak çözüm üretmeli" dedi.


Adana İnşaatçılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Bozkurt da, inşaat sektörünün kapalı olmasının esnafın en önemli sorunu olduğuna işaret ederek, "İnşaat olmayınca, biz de malzeme satamıyoruz. Adana'da halen 10 mahallede imar kapalı, arsa bulunamıyor. 40 yıllık mahallelerde dolmuşlar hala ara sokaklarda dolaşıyor, ana yollar açılmıyor. İnşaat sektörü kilitlenmiş vaziyette. Kayıtdışı korsan çalışan çok, kayıtlı esnafımız boş bekliyor. Çözüm istiyor ve bekliyoruz" diye konuştu.


Birlik Başkanı Nihat Sözütek de, ülkede yaşanan terör olaylarının esnaf ve sanatkarları da olumsuz etkilediğini, sıkıntıları aşmak için elbirliğiyle çalışarak, çözüm üreteceklerini belirtirken, "Teşkilatımız da 'Analar Ağlamasın, Yürekler Yanmasın' istiyor. Bu paralelde, üst kuruluşumuz TESK'in de destek verdiği, Ankara'daki 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' yürüyüşüne katılacağız. Ayrıca barış için 'Hepimiz Kardeşiz' afişlerini esnaflarımıza dağıtacağız. Sağduyulu ve sabırlı olmalıyız. İnşallah, güzel vatanımızda her şey yoluna girecek, barış ve huzur sonsuza kadar kalıcı olacaktır"dedi.


Adana Beş Ocak


Geri Dön