28 / 04 / 2024

Adana'da inşaat sektörü hızla yol alıyor!

Adana'da inşaat sektörü hızla yol alıyor!

Adana'da inşaat sektörü hızla yol almaya devam ediyor. Son zamanlarda özellikle tarım arazilerine yapılan inşaatların artması dikkat çekerken, nefes alacak alanlar hızla yok ediliyor.



Arazi rantı, inşaat sektörünün hızla artması sonucunda ormanlık alanlarda bundan fazlasıyla nasibini alıyor. Özellikle yeni yerleşim bölgesinde bulunan ormanlık alanlara yapılan çok katlı, devasa konutlar ormanları yok olmanın eşiğine getiriyor. Plansız, proğramsız, denetimsiz yapılaşma, imar planına aykırı yapılan binalar, yeşil alanların talan edilmesi. Adana'yı adeta bir beton yığını haline getiriyor.


BETONLAŞMA KENTİ YAŞANMAZ HALE GETİRECEK

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası,  Adana  Şube Başkanı Hasan Zengin

Toprağın kolay üretilen bir metha olmadığını hatırlatarak,“Bu bir kez yanlış kullanıldığında geriye dönüşü yok” dedi. Zengin “Ülkemizde arazi rantı yüksek habire üzerinde değişiklikler yapılarak rant katlanarak büyüyor. Ülkemizde tarım toraklarının yüzde 37 'si tarıma uygun, onun için hem kent topraklarını hem kırsalı iyi planlamak zorundasınız.  Ülkenin bütün ihtiyacını karşılıyabilecek iklime sahip bir coğrafyadayız. Bunu iyi kullanmamız lazım. Normalde ormanlık alanlara vatandaşın girme hakkı yoktur. Ancak değişen yönetmeliklerle ormana çok rahat girebiliyoruz. Blokları dikebiliyoruz. Betonlaşma bir süre sonra kenti yaşanmaz hale getirecek”diye konuştu.


Adana Ekspress 


Geri Dön