03 / 05 / 2024

adana imar planlaması

adana imar planlaması

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, yeni bir çağrı yaparak , Adana’nın yönetmelikle imtihanında başarının sırrını “ortak dil oluşturmak” olarak açıkladı.

Hüseyin Sözlü: Şehir plancılığına sadık kalacağız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, "1/1000'lik yapılırken, siyasi çekişmeye neden olmayacak, şehir plancılılığına,ahlakına sadık kalacağımız, Adana'nın şehircilik açısından sınıf atlamasını sağlayacak, mülkiyet hakkına da riayet ederek planlama yapıyoruz." dedi.

Adana'da inşaat sektörü hızla yol alıyor!

Adana'da inşaat sektörü hızla yol almaya devam ediyor. Son zamanlarda özellikle tarım arazilerine yapılan inşaatların artması dikkat çekerken, nefes alacak alanlar hızla yok ediliyor.

Hüseyin Sözlü: Kentsel dönüşümde yeni sistem başlayacağız!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “demokrasinin önemli sembol ifadeleri” olarak nitelendirdiği muhtarlarla bir araya geldi.

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Yeni Adana İmar İnşaat uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat'ın dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapma hedefinde başarı sağladığı bildirildi. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Şanlıurfa'da imar ve şehircilik planlaması görüşüldü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve şehircilik planlamaları ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ve şehircilik planlaması ile ilgili konularda görüşüldü.

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu!

Adana'da kentsel dönüşüm ve imar projeleri kapsamında çalışmaları devam ediyor. Adana'da kentsel dönüşüm ve imar sorunları konuşuldu.

Adana Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Çetin, Şambayadı'nın 22 yıllık imar sorununu çözmek için bir araya geldi.

adana imar planlaması Haberi

adana imar planlaması

Mimarlar Odası Adana Şubesinin bir sürece dikkat çekmek üzere, kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştığını söyleyen Başkan Ozan Tüzün, “Bir sınav olarak adlandırılan süreçte, mevcut imar yönetmeliklerinin yapı sektörü içinde yarattığı haksız rekabet ve kötü yapılaşmaya dikkat çekilmek istenmiş, yerel yönetimler arasındaki olumlu  işbirliğinin bu kaos ortamını çözmek içinde sürdürülmesi talep edilmiştir.  Adana’nın yönetmelikle imtihanında başarının sırrı ‘ortak dil oluşturmaktır’” dedi.


 SORUNLAR AYIKLANMALI

Büyükşehir Belediyesi’nin, tüm kesimlerin katkı ve önerileri doğrultusunda yeni bir yönetmelik hazırlığını saygı ile karşıladıklarını ifade eden Tüzün, “Mimarlar Odası olarak  bu çalışmanın da  içinde oluruz.  Ancak, çok sayıda yönetmelik çalışması gerçekleştirilen kentimizde, Mimarlar Odası,  her zaman aktif olarak yer almış olmasına karşın, son dakikada araya giren bazı eller yönetmeliklere emsal artırıcı eklemeler yapmayı başarmışlardır. 


Güven sarsıcı bu durum karşısında, enerjimizi sektördeki...