27 / 04 / 2024

Torbalı'da inşaat sektörü ara eleman bulmakta zorlanıyor!

Torbalı'da inşaat sektörü ara eleman bulmakta zorlanıyor!

Torbalı'da çok sayıda özel sektör işletmesi, fabrika, sanayi kuruluşları ve inşaat sektörü, ara eleman bulmakta zorlanıyor. İlçede mesleki eğitim veren Torbalı Mesleki Eğitim Merkezi ise ilgisizlikten dert yanıyor...



Torbalı'da çok sayıda özel sektör işletmesi, fabrika, sanayi kuruluşları ve inşaat sektörü, ara eleman bulmakta zorlanıyor. İlçede mesleki eğitim veren Torbalı Mesleki Eğitim Merkezi ise ilgisizlikten dert yanıyor. İlçede 500'ün üzerinde sanayi esnafı, bin 200 fabrika ve yüzlerce inşaat firması olmasına rağmen çırak yetiştiren tek kurum olan okulda, bazı sınıflarda öğrenci sayısı üçe düştüğü için, iki sınıf birleştirilip eğitim veriliyor. Biı- zamanlar okul tatilleıinde terzi, berber, kasap, firm, bakkal, kaportacı, demirci, fotoğrafçıda çalışmak için çocuklar sıraya girerken, şimdi kimse bu işin okulunun kapısmdan geçmiyor. 

Mesleki Eğitim Merkezi'nde çırak sayısı sadece 500.138 ayrı iş alanına çn-ak yetiştiren okulda, bazı bölümlere hiç öğrenci başvurmadığı için sınıf açılmadı. 


İlçe merkezi, Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Menderes ve Gazi mir gibi bölgelerden de öğrencilerin geldiği Mesleki Eğitim Merkezi'nde sayının bu kadar düşük olması, sektör temsilcilerini endişelendiriyor. 

Çırak eksikliğinin yaşandığı diğer alan ise inşaat sektörü. Torbalı Mesleki Eğitim'de 'İnşaat Teknolojileri' dalında sadece PVC bölümünde öğrenci var. Sayısı da sadece 18 kişi. Diğer bölümlerde ise neredeyse hiç öğrenci eğitim görmüyor. İnşaatta çalışan herkesin belge sahibi olması gerektiğini belirten Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Nazlı, "İnşaat teknolojilerinde hiç öğrencimiz yok" dedi.


Yeniasır


Geri Dön