28 / 04 / 2024

Adana'da İnşaat Yönetimi Çalıştayı yapıldı!

Adana'da İnşaat Yönetimi Çalıştayı yapıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi tarafından İnşaat Yönetimi Çalıştayı gerçekleştirildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, açılış konuşmasında çalıştayın önemine değindi.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)  Adana  Şubesi, İnşaat Yönetimi Çalıştayı düzenledi. 


İMO Adana, Antalya, Gaziantep, Hatay, İzmir, İstanbul, Manisa, Mersin ve Samsun Şubelerinden, Niğde ve Elbistan temsilciliklerinden katılan çok sayıda inşaat mühendisi, gün boyu süren çalıştayı ilgiyle takip etti.


Çalıştay, İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe ve Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya'nın açılış konuşmalarıyla başladı.


İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, bilginin ve teknolojinin sürekli kendisini yenilediği bir dünyada yaşadığımızı belirterek bu yeniliklere ayak uydurabilmek için iyi bir eğitim sürecinin yanı sıra meslek insanlarının kendilerini yenilemeleri gerektiğini ifade etti. 


Gökçe, "Adana'da düzenlenen İnşaat Yönetimi Çalıştayı'nı bu nedenle önemsiyoruz. Düzenlediğimiz sempozyum, çalıştay ve kongreler, inşaat sektörünün farklı yanlarını tartışmamıza, kendimizi yenilemeye aracılık ediyor" dedi. 


İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya ise dünyada özellikle 2000'li yıllardan sonra yaşanan teknolojik gelişmelerin sonucunda, inşaat projelerinde kullanıma uygun, oldukça etkin yönetim araçların geliştirildiğini belirtti. Kaya, "Üniversitelerde inşaat yönetimi eğitiminin niteliğinin artırılması ve konuyla ilgili akademik çalışmaların, bilginin ve araştırmaların paylaşılması önemlidir. Bu nedenle; oda, üniversite ve inşaat sektörü işbirliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yürütülmelidir" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından 3 oturumda yapılan çalıştaya geçildi.


Hürriyet


Geri Dön