28 / 04 / 2024

Adana'da Mahmutlu mahallesi kentsel dönüşüm istemiyor!

Adana'da Mahmutlu mahallesi kentsel dönüşüm istemiyor!

Kozan ilçesi Mahmutlu ve Yarımoğlu mahallelerinde uygulamaya konulan kentsel dönüşüm projesine tepki gösterilmesi üzerine projenin devam edip etmeyeceğinin belirlenmesi için referandum yapıldı. Mahmutlu kentsel dönüşüme hayır dedi...



Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, "Halka rağmen bir şey yapmayacağım" sözünün gereğini bir kez daha yerine getirdi. 


Kozan ilçesi Mahmutlu ve Yarımoğlu mahallelerinde uygulamaya konulan kentsel dönüşüm projesine tepki gösterilmesi üzerine projenin devam edip etmeyeceğinin belirlenmesi için referandum yapıldı. 


Belediye Başkanı Musa Öztürk, yerel seçimler öncesi söylediği gibi "Halka rağmen bir şey yapmayacağım" sözünün gereğini bir kez daha yerine getirdi. Mahmutlu ve Yarımoğlu mahallelerinin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki gösterilmesinin ardından konunun karara bağlanması amacıyla halk oylaması yaptırdı. 


Mareşal Fevzi Çakmak Parkı'ndaki referanduma, Mahmutlu ve Yarımoğlu Mahallelerinin kentsel dönüşüm projesi kapsamına dahil olan yerinde taşınmazları bulunan hak sahipleriyle kiracı pozisyonundaki 18 yaşından büyük 1.224 kişi katıldı. Sayım sonucunda, 1.164 kişi kentsel dönüşüme "HAYIR" derken. 58 kişi "EVET" oyu kullandı, 2 oy da boş çıktı. Yasal zorunluluk gereği referandum sonucu  Adana  Valiliğine gönderilecek ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ilçedeki kentsel dönüşüm uygulamasının yeniden değerlendirilmesi istenecek. 


Adana Medya 


Geri Dön