05 / 05 / 2024

Adana'da mimari açıdan en zarif cemevleri yapılcak!

 Adana'da mimari açıdan en zarif cemevleri yapılcak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Akkapı'da birinci sınıf bir merkezin Alevi toplumuna teslim edileceğini ifade etti ve bunu yapmaktan şeref duyacaklarını açıkladı.



Akkapı Dayanışma Kültür ve Eğitim Dernegi'ni ziyaret eden  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, araziyle ilgili hukuksal sorunların çözülmesinin ardından Akkapı'da birinci sınıf bir merkezin Alevi toplumuna teslim edileceğini ifade etti ve bunu yapmaktan şeref duyacaklarını açıkladı. Mevcut Cemevi'ni ciddi bir mimari projeyle ele almak, hatta büyütmek gibi bir fikrinin de olduğunu ifade eden Sözlü. "Şeyh Cemil Nardalı Konagı'nın sanki ikiziymiş gibi. türbeyi de içine almak istiyorum. Ayrıca hem tiyatro binasını rehabilite etmek, hem de binanın dış yapısını güçlendirerek depreme dayanıklı bir şekilde hazırlamak arzusundayım. Aynca yan taraftaki alanın cemevi adına satın alınması ile de ilgileneceğim" dedi. 

Tüm bu hizmetleri yaparken siyasi bir beklenti içinde olmadığının altını çizen Başkan Sözlü, "Türkiye'nin huzuruna, başına katkı kovmak istediğimizi bilmeniz bizim için yeterli. Ayrıca sizler Adana'nın yerlisi, en eskilerindensiniz. Bunları size bir lütufmuş gibi sunmak ne Adanalılıgımıza ne de milletimize duyduğumuz saygıya yakışır" diye konuştu. 


Adana Türk





Geri Dön