02 / 05 / 2024

Adana'daki arazi çetesi 'Akbaba' operasyonuyla yakalandı!

Adana'daki arazi çetesi 'Akbaba' operasyonuyla yakalandı!

Adana'da, suç örgütü kurup çiftçilerin arazilerine el koyan, sahte belge düzenleyip gerçek sahipleri adına kredi çekenler, polisin 'Akbaba' adı verdiği operasyonla yakalandı.



Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro ekipleri, Yüreğir ve Karataş ilçelerinde, çiftçilerin arazilerine tehditle el koyup, sahte belge ile kredi çeken suç örgütüne karşı operasyon gerçekleştirdi.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Akbaba adı verilen operasyonda 15 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. 18 şüpheli yakalanıp, gözaltına alındı. Evlerde başltılan aramalada, 4 av tüfeği ile kredi çekmek için gerçekleşen 400 sahte belge ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

3 MİLYON KREDİ ÇEKMİŞLER

6 ay boyunca teknik ve fiziki takip altına alınan çetenin, Karataş ilçesinde görevli bir muhtarla işbirliği yapıp 74 vatandaşın 65 parsel arazisine zorla el koyduğu kaydedildi. Çetenin sahte evraklarla,  3 milyon lira kredi çektiği ortaya çıktı. Soruşturmalar ise devam ediyor.


Geri Dön