12 / 05 / 2024

Adana'daki Taşköprü dünya gündeminde!

Adana'daki Taşköprü dünya gündeminde!

Uluslararası Associated Press (AP) Haber Ajansı, Adana'da Seyhan Nehri üzerindeki Taşköprü'yü 'Dünyanın en eski köprüsü' başlığıyla haber yaptı. Taşköprü’nün çeşitli zamanlarda çekilmiş 10 fotoğrafına yer verildi...




Uluslararası Associated Press (AP) Haber Ajansı, Adana'da Seyhan Nehri üzerindeki Taşköprü'yü 'Dünyanın en eski köprüsü' başlığıyla haber yaptı.


Haberde, Roma İmparatorluğu döneminde 384 yılında yapılan Taşköprü’nün çeşitli zamanlarda çekilmiş 10 fotoğrafına yer verildi.


Haberde Taşköprü’nün dünyada hala kullanılabilen en eski köprü olduğu vurgulanırken, teknik özellikleri hakkında da açıklamalar yer aldı. Sabancı Camii’nin görkemli manzarası önündeki Taşköprü’nün Roma İmparatorluğu döneminde İmparator Hadrian tarafından, mimar Auxentius’a inşa ettirildiği ve ‘Justinian Köprüsü’ adı verildiği kaydedildi. 2006 yılına kadar motorlu araçlara da açık olan köprünün, onarıldıktan sonra 2007 yılından itibaren sadece yaya ve bisiklet geçişine açıldığı bilgisi verildi.


310 metre uzunluğunda ve 11.4 metre genişliğindeki köprünün 21 gözlü olarak inşa edildiği, ancak günümüzde 14 gözlü olarak hizmet verdiği de haberde yer alan bilgiler arasında.


Sözcü Gazetesi


Geri Dön