05 / 05 / 2024

Adanus Park Konutları'nda 210 bin TL'ye 73 metrekare! Yaşam başlıyor!

Adanus Park Konutları'nda 210 bin TL'ye 73 metrekare! Yaşam başlıyor!

Mart ayının sonunda teslim edilmesi planlanan Adanus Park Konutları'nda fiyatlar 210 bin TL'den başlayarak, 485 bin TL'ye kadar yükseliyor. Proje, Çukurova Gayrimenkul imzası taşıyor



Adanus Park Konutları'nın inşaatına 2009 yılının Temmuz ayında başlandı. Mart 2011'in sonunda teslim edilmesi hedeflenen Adanus Park, toplam 10 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor.

Adanus Park, 19 ve 9 katlı 3 blokta 180 konuttan meydana geliyor. 22 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olan Adanus Parkın sosyal alanlarında açık yüzme havuzu, fitness salonu, kafe, hobi salonu, basketbol sahası, çocuk parkı, yüzde 84 yeşil alan, yürüyüş parkuru, güneşlenme terası, güvenlik yer alıyor.

Adanus Park'ın  tasarım hesaplarında Türk standartları, en son deprem ve yangın yönetmeliklerine uyuldu. Arazinin zemin etütleri yaptırıldı. Zemin etüt raporlarına göre zemin, yüksek mukavemetli sert kayadan oluşuyor.

Adanus Parkta alanları 73 metrekare ile 312 metrekare arasında değişen konutlar bulunuyor. 73 metrekare 1+1 konutlar 210 bin TL'den, 127 metrekare 2+1'ler ise 340 bin TL'den başlayan, 128 metrekare 3+1ler ise 346 bin TL. Adanus Park için yüzde 25 peşinatla tüm bankalardan kredi kullanılabiliyor. Garanti Bankası'ndan 120 aya yüzde 0.76 faizle kredi kullanmak mümkün.

Songrup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul,  Adana  ve Mersinden sonra Kartalda gerçekleştirdiği Adanuspark projesinde yaşam başlıyor.

Çukurova Gayrimenkul, 1993den beri Adana ve Mersin'de 19 kaliteli ve lüks konut projesi teslim eden ve  20. projesi Adanuspark farkını ve kalitesini biten örnek dairesiyle gösterdi.  Adanuspark örnek dairelerinde kullanılan malzemeler, ses ve ısı yalıtımı, konforu, inşaat kalitesi vb. farkını ortaya koydu.

TAGO Mimarlıktan Gökhan Aktan Altuğ ile Tatsuya Yamamoto imzasını taşıyan Adanuspark, Kartal TEM Bağlantı yolu üzerinde, 10 bin metrekare üzerine inşa edildi.

Adanuspark projesinin en son deprem yönetmeliğine uygun olarak, yüksek inşaat kalitesiyle inşa edildi,  Adanuspark projesinde statik hesaplar C30 beton sınıfına göre çözüldüğü ve arsa zemini  tamamen sert kaya olduğu halde, depreme dayanma gücü en yüksek olan C35 sınıfı beton kullanıldı. Maliyeti yüksek olan Perde kolon konvansiyonel sistem ile kaba inşaatı yapıldı.  Ucuz maliyetli  kaba inşaat şekli olan  tünel kalıp sistemi kullanılmadı. Tünel kalıp projelerinde ses ve ısı izolasyon sorunları yaşanıyor.

Adanusparkta dairelerin %70i ada ve deniz manzaralı

Adanusparkın % 84i yeşil alana ayrıldı. Otoparkların tümü kapalı yapıldı. Sosyal tesis de yarı olimpik açık yüzme havuzu , çocuk havuzu , güneşlenme terası, çocuk oyun parkı, yürüme parkurları, basketbol sahası, fitness center, hobi salonu , kafeterya bulunuyor.

Adanuspark, İstanbulun yeni çekim merkezi Kartalın en stratejik noktasında, Kartal Real AVM'nin hemen yanında ve yıl sonunda açılacak metroya sadece 200 metre. Adanuspark konutları Marmara Denizi ve  Adaların eşsiz manzarasına hkim konumda.

Kalite standartları çok yüksek!

Isı ve ses yalıtımı için özel 30 cm Ytong duvar kullanıldı; mantolamayla duvar kalınlığı 38 cme ulaştı. İstanbulda yüksek katlı binalarda bu kadar kalın duvar, ilk kez Adanusparkta uygulandı.

Aynı  kattaki dairelerin arasında 110 cm galeri boşluğu olduğundan dairelerin herhangi bir ortak duvarı bulunmuyor. Bu özellik, yan komşudan gelebilecek gürültü vb. gibi etkenleri engelleyerek sessizlik yönünden büyük avantaj sağlıyor.
Ayrıca üst ve alt daire arasına ses geçişini engellemek için de özel Ytong kalın asmolen ve özel izolasyon malzemeleri kullanıldı. Yukarı daireden aşağı kata gelebilecek banyo veya atık su sesi ise, Alman Rehau sessiz boru kullanılarak engellendi.  

Tüm mekanik sihhi tesisat aksamları da Rehau seçildi. Isınma teknolojisinde ise  Rehau boru sistemlerinin kullanıldığı Yerden Isıtma Sistemi tercih edildi.

PVC  doğramalarında Alman Schüco'nun pencere sistemleri kullanıldı. Özellikle en şiddetli lodos hesaplarının çok daha üzerindeki  rüzgarlara dayanımı olan PVCler seçildi. 

Daire giriş ve iç kapılarda DORTEK ahşap serisi ve yüksek kaliteli lamine parke tercih edildi.

Mutfak ve banyo dolaplarında Lineadecor, mutfak tezghlarında Dupont Montelli kullanıldı. Yangın alarmı, gaz alarmı, renkli görüntülü diafon sistemi her daire için standart. İki adet A sınıfı enerjili Vaillant klima, yüksek verimli Vaillant kombi, Franke bulaşık makinesi, fırın, ocak, davlumbaz, mikrodalga fırın, çöp öğütme makinesi standart olarak her dairenin konfor garantisi.

Çok Alternatifli Ulaşım seçenekleri.. Metro, Hafif Raylı sistem, Havaalanı, Deniz otobüsleri..

TEM bağlantı yoluyla E-5'e cepheli AdanusParkın ulaşım imknları çok fazla. Sabiha Gökçen Havaalanı Tem bağlantı yolundan 15 dakika, Kartal sahil yolundan Bağdat Caddesi 15 20 dakika, Kozyatağı E5den ise 10 15 dakika, Levente ulaşmak, ikinci köprüden 30 dakika sürüyor. Real AVMnin sınır komşusu Adanuspark, yeni adliye binasına sadece 5 dakika mesafede.

0216 671 14 14

www.adanuspark.com

[email protected]


Ebru Duman/Emlakkulisi.com


Geri Dön