08 / 05 / 2024

Adapazarı Belediyesi'nden kat karşılığı sosyal kültürel tesis ve ticari alan yapım işi ihalesi!

Adapazarı Belediyesi'nden kat karşılığı sosyal kültürel tesis ve ticari alan yapım işi ihalesi!

Sakarya İli Adapazarı Belediyesi Başkanlığı, Sakarya'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. Söz konusu ihale 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.



KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Sakarya İli Adapazarı Belediyesi Başkanlığından:

1- İHALENİN KONUSU, NİTELİĞİ, YERİ VE MİKTARI: 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2. maddesine göre 1,87 hektar büyüklüğündeki "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenen Sakarya ili Adapazarı İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 128 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 parseller, 129 Ada 1 Parsel ve 130 ada 22, 23, 24, 25, 26, 27, 147, 159, 167, 173, 174, 180, 181, 184, 185 parseller ve Rezerv Yapı Alandaki mevcut olan binalar ile belediye hizmet binasının yıkımı ve sonrasında bu alana; kat karşılığı sosyal kültürel
alan/tesis, ticari alan, belediye hizmet binası ve bu binanın mimari projede gösterilen teknik
şartnamede belirtilen özellikte iç tefrişatı/demirbaşlarının temin ve montajının sağlanması, meydan düzenlemesi, otopark inşa edilmesi işinin, yükleniciye bırakılacak şartnamede belirtilen bölümler/kat, teras-Kiosk vaziyet planında gösterilen alanlar ile teknik şartname, idari şartnamede ve tüm uygulama projelerinden herhangi birinde belirtilen iş ve işlemler karşılığında 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre kapalı teklif usulü ile Belediyeye bırakılacak bölümlere (Bu bölümlerin bir kısmı hak sahipleri ile yapılan sözleşme gereği belediye tarafından hak sahiplerine devredilecektir.) ilave olarak teklif edilmesi öngörülen asgari bedelin artırımı
ihalesidir.
2- ŞARTNAME VE EKLERİNİN NEREDEN ALINACAĞI:
Şartname ve ekleri Adapazarı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü İhale Biriminden istekliler tarafından bedeli yatırılarak temin edilebilir.
3- İHALENİN NEREDE, HANGİ SAATTE, TARİHTE VE HANGİ USULLE YAPILACAĞI: İhale 07/07/2022 Perşembe günü, Saat: 11:00'de Cumhuriyet Mahallesi Bankalar Caddesi No: 19 Adapazarı Sakarya adresinde bulunan Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezinde Encümen huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre yapılacaktır.
İstekliler İhale Şartnamesini ve eklerini, mesai saatleri içerisinde Orta Mahalle Çeşme Meydanı Caddesi No: 9 Adapazarı/ Sakarya adresinde bulunan Adapazarı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde görebilir.
4- ŞARTNAME BEDELİ: 10.000,00(Onbintürklirası) TL’dir.
5- MUHAMMEN BEDEL VE GEÇİCİ TEMİNAT:
Muhammen Bedel :
725.850.500,00 TL (YediyüzyirmibeşmilyonsekizyüzellibinbeşyüzTürkLirası) Asgari Teklif: İsteklilerden 1.600.000,00-TL (BirmilyonaltıyüzbinTürkLirası)’ndan aşağı olmamak üzere kapalı zarf usulü teklif alınacaktır.
Toplam Muhammen Bedel : 727.450.500,00 TL(YediyüzyirmiyedimilyondörtyüzellibinbeşyüzTürkLirası)
Geçici Teminat Bedeli: Muhammen bedelin % 3’ü olan
21.823.515,00 TL(YirmibirmilyonsekizyüzyirmiüçbinbeşyüzonbeşTürkLirası)dir.
6- İSTENİLEN BELGELER: İsteklilerin, ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir.
a. Türkiye’de tebligat için adres beyanı vermesi. (Beyanda telefon, faks, var ise elektronik posta adresi bilgilerinin belirtilmesi)
b. İhale yılı içerisinde kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkâr Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi; (aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
i) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından alınmış ihale yılı içerisinde odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
ii) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi odasından ihale yılı içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
c. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri; (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)

Adapazarı Belediyesi nden kat karşılığı sosyal kültürel tesis ve ticari alan yapım işi ihalesi!

i) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
ii) Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
d. İstekli adına vekâleten teklif veriliyor ise, teklif veren kimselerin noter tasdikli vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi, (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
e. İsteklilerin ortak girişim olması halinde idareden temin edilecek İş Ortaklığı
Beyannamesi,
f. Toplam muhammen bedelin %100'üne karşılık gelen 727.450.500,00-TL (Yediyüzyirmi yedimilyondörtyüzellibinbeşyüzTürkLirası) tutarına kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisini gösterir banka referans mektubu. (Banka referans mektuplarının ihaleyi yapan idare adına, ihalenin ilk ilanından sonra -ilk ilan günü dahil- düzenlenmiş olması gerekmektedir)
g. İlan tarihinden sonraki tarihte ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya vergi dairesinden alınan yazı aslı,
h. İlan tarihinden sonraki tarihte Sosyal Güvenlik Kurumundan veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya kurumdan alınan yazı aslı,
i. İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyanı,
j. İsteklinin iş bitirmelerinin yapı sınıfı Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin
Hesabında Kullanılacak 2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğde yayınlanan 3A grubu, 3B grubu, 4A grubu, 4B grubu, 4C grubu veya üstüne yahut EKAP sisteminde geçerli olan (B) Üst Yapı (Bina İşleri)II. Grup: Bina İşlerine veya üstüne ait olduğunu gösterir en az bir belge,
 


Geri Dön