Genel

Adese bu gün ön talep toplamaya başladı!

İttifak Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser, Adesenin halka açılımıyla ilgili olarak, "Adese olarak, yatırımcıları, sektörün önde gelen oyuncularından birisine ortak olmaya davet ediyoruz" dedi

         Keser, halka arz süreci dolayısıyla Konyada holding binasında düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasına, terör olaylarında ve Vanda meydana gelen deprem sonucunda yaşamını yitirenler için başsağlığı dileğinde bulunarak başladı.

         İttifak Holdingin perakende sektöründeki ulusal şirketi Adesenin halka arz sürecinin devam ettiğini anımsatan Keser, mağaza ağını genişletmeyi ve sektörün ilk sıralarında yer almayı hedefleyen Adesenin halka arz fiyat aralığının 7,75 lira ile 9,75 lira olarak belirlendiğini vurguladı.

         "Perakende sektörünün yükselen değeri Adese halka açılıyor" diyen Keser, Adesenin halka arzı için taleplerin 25-26-27 Ekim tarihlerinde toplanacağını anlattı.

"İNSANİ DEĞERLER ANLAMINDA ANADOLULU, KALİTE ALGISI BAKIMINDAN EVRENSEL BİR MARKAYIZ"

         Keser, halka arz süreci ile ilgili şunları kaydetti: "Adese, güçlü altyapısı, mali şeffaflığı ve hizmet kalitesinin yanı sıra istikrarlı gelişim çizgisiyle de dikkati çekmektedir. Adese, ihtiyaç duyduğu yazılımları üretebilme (Adese Kart, B2B, ERP) ve kendi personelini yetiştirme kabiliyetine sahiptir. Adese, sadece güçlü bir finansal altyapıya değil, değerli bir entelektüel sermayeye de sahiptir ve en önemlisi, insani değerler anlamında Anadolulu, kalite algısı bakımından evrensel bir markadır."

"AdESE'NİN GELECEĞİNE DE ORTAK OLMAYA GELECEĞİ DE PAYLAŞMAYA DAVET EDİYORUZ"

         Halka arz sonrasında yeni mağazalar açmayı hedeflediklerini açıklayan Keser, önümüzdeki süreçte organik ve inorganik büyümelerle Adesenin pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Keser, şöyle devam etti: "Büyümeye açık bir sektör olarak bu alana yatırım yapmak, geleceği parlak bir alana yatırım yapmak anlamına da gelmektedir. Biz, Adese olarak, yatırımcıları, geleceği parlak ve dinamik bir sektörün önde gelen oyuncularından
 birisine ortak olmaya davet ediyoruz. Potansiyel yatırımcılarımızla kalıcı bir birliktelik için yola çıkıyoruz. Onları, Adesenin sadece bugününe değil, yeni yatırımlarla daha da büyüyecek şirketimizin geleceğine de ortak olmaya, geleceği de paylaşmaya davet ediyoruz."

"ORGANİZE PERAKENDECİLER PAZAR PAYINI ARTIRACAK"

         Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben de gelişmiş ülkelerde organize perakendecilerin toplam gıda perakendeciliği pazarından aldığı payın yüzde 65-80 aralığında olduğunu vurguladı. Bu payın Türkiyede henüz yüzde 41 seviyesinde olduğunu anlatan Erben, "Türkiye gıda perakendeciliği sektöründe de önümüzdeki yıllarda gelişmiş ülkelerdekine benzer bir seyrin izleneceğine ve organize perakendecilerin pazardan aldığı payın artacağına inanıyoruz" dedi.

         Şirketin yüzde 29,39unun, ek satışla birlikte yüzde 33,8inin halka açılacağı arz sonrasında Adesenin piyasa değerinin 232,5-292,5 milyon lira olacağı bildirilmişti.

         Halka arz edilecek hisselerin yüzde 40ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 40ı ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Adese halka arzının toplam büyüklüğü, ek satış hariç yaklaşık 68–86 milyon lira aralığında olacak. Adesenin halka arzı için Ak Yatırım liderliğinde, 28 üyeden oluşan bir konsorsiyum oluşturuldu.

AA