29 / 04 / 2024

Adese'nin marketleri için rekabet devam ediyor!

Adese'nin marketleri için rekabet devam ediyor!

Konya merkezli İttifak Holding'e ait Adese'nin market perakendeciliğinden çekildi. Söz konusu marketlerin kimde kalacağı tartışma konusu oldu. 



Yılbaşından hemen önce Adese'nin market perakendeciliğinden çekildiği konuşuldu. Para Dergisi’nde  yer alan habere göre; marketler birer birer kapandı. Çalışanlarla yollar ayrıldı. Ancak Adese uzunca bir süredir küçülse de Konya ve çevresinde halen güçlü bir konumdaydı. 

Adese nin marketleri için rekabet devam ediyor!

İddialara göre Adese'nin marketleri için kıyasıya bir rekabet yaşanıyormuş. Yerel zincirler ile ulusal zincirler Adese'nin marketleri için yarışıyormuş. Konya'nın güçlü market zincirlerinden Çelikkayalar, Adese'nin çalışanlarından bir kısmını istihdam etmiş. Konya şehir merkezindeki Kulesite AVM ve M1 Konya AVM'deki iki mağaza için Çelikkayalar Market, Migros ile rekabet halindeymiş. Migros için bu iki yerin stratejik bir önemi varmış. Eğer Migros mağazaları alırsa Konya pazarına hakim olacakmış. Bu nedenle Migros rekabeti iyice artırmış. Adese'nin birçok elemanını alan Çelikkayalar da pazarlık masasında halen iddiasını koruyormuş. Bakalım Adeseler kimde kalacak?
 
Adese'nin 'Erenköy' şubesi devredilecek!


Geri Dön