28 / 04 / 2024

Adıyaman Besni Belediyesi'nin arsa tahsisine mahkemeden ikinci ret!

Adıyaman Besni Belediyesi'nin arsa tahsisine mahkemeden ikinci ret!

Adıyaman'ın AKP’li Besni Belediyesi’nin yaklaşık 3 milyon TL'lik arsa tahsisine Adıyaman İdare Mahkemesi'nin ardından Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi tarafından da reddedildi.



Adıyaman Besni İlçe Belediyesi, Aralık 2020 meclis toplantısında belediyeye ait olan 3 milyon TL değerindeki arsayı Hayrat İnsani Yardım Derneği'ne bedelsiz olarak tahsis etme kararı almıştı.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre; CHP'li Meclis Üyeleri Seyit Irmak, Hüseyin Ocakcı ve Sibel Peyker yürütmeyi durdurmak için Adıyaman İdare Mahkemesi'ne başvuru yapmış mahkeme de bağışı yasal bulmayıp, Besni Belediyesi'nin arsa bağışına yönelik kararı için iptal kararı almıştı. Besni Belediyesi ise yürütme durdurma kararının iptali için  Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Fakat Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi de Adıyaman İdare Mahkemesi'nin kararınının izinden giderek belediyenin vakfa bedelsiz olarak tahsis edilmesinin yasal olmadığını belirtti.

Adıyaman Besni Belediyesi nin arsa tahsisine mahkemeden ikinci ret!

Karar hakkında değerlendirme yapan  CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar ile Besni Belediyesi Meclis üyeleri Seyit Irmak, Hüseyin Ocakcı ve Sibel Peyker, arsanın bedelsiz tahsis edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Vakıf buraya öğrenci eğitim merkezi yapacakmış. 300 metre ilerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na zaten belediye tarafından aynı amaçla kullanılmak üzere tahsis edilmiş bir arsa var. Yasal olmayan, ‘Ben yaptım oldu' mantığıyla yapılan bu tür işlere kesinlikle izin veremeyiz” dedi.

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!


Geri Dön