28 / 04 / 2024

Adıyaman Besni'de 3 milyon TL değerindeki arsa vakfa tahsis edildi!

Adıyaman Besni'de 3 milyon TL değerindeki arsa vakfa tahsis edildi!

Adıyaman’ın Besni Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantısında belediyeye ait 3 milyon TL değerindeki bin 500 metrekarelik arsayı bir derneğe bedelsiz tahsis etti. 



Adıyaman'ın Besni İlçe Belediyesi'nin, belediyeye ait olan arsayı Kur'an kursu ve hafızlık eğitimi binası yapılması amacıyla tahsis ettiği öğrenildi. 

Belediyenin Aralık ayı meclis toplantısında bu konu görüşüldü. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; CHP ve Saadet Partili meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla bin 500 metrekarelik arsa bedelsiz olarak söz konusu derneğe tahsis edildi. Arsanın bedelsiz tahsisine ilişkin konuşan CHP Besni ilçe Başkanı Vakkas Acar, “Besni Belediyesi, 36 milyon borcu olan bir belediye. Bu yönetim daha öncede yeşil alanı konut alanına çevirmek istediği zaman CHP olarak biz bu karara da karşı çıkmıştık.

Belediye yönetimi belediyenin borçlarının hafifletmek için bu yeşil alanı konut alanına çevirdiklerini söylediler. Ama bir anda belediye yönetimi 30 Kasım'da bu dernek belediyeye Besni ilçesi Erdemoğlu Mahallesi’nde bin 200 ada 3 parseli Kur'an kursu ve hafızlık eğitimi için derneğimize tahsisini talep ediyoruz diye bir dilekçe veriyor. 2 Aralık'ta yapılan meclis toplantısında 3 CHP'li, 3 Saadet Partili meclis üyelerinin hayır oyuna karşı AKP'li 10 meclis üyesinin evet oyuyla arsa bedelsiz olarak tahsis edildi" diye konuştu. 

Besni Belediye Başkanı AKP'li Eyyüp Mehmet Emre ise arsa tahsisiyle ilgili yaptığı açıklamada, arsa mülkiyetinin belediyede bulunduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Besni Belediye Meclisi bugün almış olduğu kararla, yapımı devam eden ve Mart ayında faaliyete girecek olan Millet Bahçemizin hemen altında bulunan bin 500 metrekarelik arsayı, Kur'an ve hafızlık eğitimi için kullanılmak üzere, Bakanlar Kurulu Kararı ile izin almadan yardım toplayan Vakıflar statüsüne sahip olan, Milli Eğitim Bakanlığımızla birçok ortak proje gerçekleştiren vakfa, mülkiyeti Besni Belediyesi’nde kalma şartı ile irtifak hakkı verilmiştir. Bazı sosyal medya hesaplarından bu konuyla ilgili olarak yanlış ve sanki Belediyenin mülkü peşkeş çekiliyormuş algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.”

Kepez'de belediye arsaları Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi!


Geri Dön