30 / 04 / 2024

Kepez'de belediye arsaları Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi!

Kepez'de belediye arsaları Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dönemde olduğu süre boyunca belediye arsalarını Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiğini açıkladı.



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada belediye arsalarını Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ederek 130 okulun ilçeye kazandırıldığını dile getirdi. 

Diğer yandan Kepez Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan iki okula çok amaçlı salon inşası için çalışmalara başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; Başkan Hakan Tütüncü  Perihan Esat Aral ve Şelale Ortaokulu öğrencilerine verdiği sözü tutarak salon inşası için talimat verdi. 

Kepez Belediyesi, geçen sene Emek Mahallesi'ndeki General Şadi Çetinkaya İlkokulu'nun bahçesine inşa ettiği çok amaçlı salonu, iki okula daha inşa ediyor. Antalya Valiliği ile imzalanan protokol kapsamında Perihan Esat Aral Ortaokulu ile Şelale Ortaokulu'nun bahçelerine çok amaçlı salon yapılıyor.

Öğrencilerin kültür, sanat ve spor etkinliklerini yapabilecekleri salonların inşası, ihalenin yasal sürecinin tamamlanması ve yer tesliminin yapılmasından sonra başladı. Sahnenin de olduğu etkinlik salonları betonarme yapıda olacak. Salonlar, Kepez Belediyesince anahtar teslimi inşa edilip, çocukların hizmetine sunulacak.

Perihan Esat Aral Ortaokulu'nun bahçesinde 150 metrekare alanda yapılacak olan salon aynı anda 80 öğrenciye hizmet verecek. Salonun yanına kantin binası da kazandırılacak. 120 metrekare alana inşa edilecek Varsak Şelale Ortaokulu'nun eğitim salonunun kapasitesi ise 75 öğrenci olacak şekilde tasarlandı 

Başkan Hakan Tütüncü görevde olduğu süre boyunca 4 okulun bahçesine çadır tarzı spor salonu inşa ettirdi. Tütüncü, belediye arsalarının Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ederek ve okul alanlarındaki mülkiyet ile imara ilişkin sorunları çözerek, ilçesine 130'dan fazla okul yapılmasına olanak sağladı.
  
Kepez'e Astronomi Merkezi inşa edilecek!


Geri Dön