03 / 05 / 2024

Adıyaman Gölbaşı'nda 150 dönüm alan dönüşüme girecek!

Adıyaman Gölbaşı'nda 150 dönüm alan dönüşüme girecek!

Gölbaşı'ndaki çalışmaları anlatan Yusuf Özdemir: "Gölbaşı Belediyesinin şuan uğraştığı en büyük proje büyük kentsel dönüşüm projesidir. 150 dönümlük bölgeyi, kentsel dönüşüme tabi tutacağız. " dedi.



Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuçları değerlendirerek, gerek Gölbaşı halkı gerekse Türkiye olarak tüm Türkiye'nin istikrarsızlığı istemediğini ifade etti.


Hem huzur hem ekonomi açısından belirsizlikler ve istenmeyen olayların meydana geldiğini hatırlatan Özdemir, dolayısıyla 1 Kasım seçimlerinde Türk halkının istikrardan yana tavır aldığına dikkat çekti.


ADIYAMAN'DA İLK DEFA BİR PARTİ BU KADAR YÜKSEK BİR OY ALDI


Özdemir, şöyle konuştu:


"Vatandaş, kalkınma dedi, barış dedi, kardeşlik dedi ve bir partiye. Ak Parti’yi güçlü bir şekilde tek başına iktidar etti. Adıyamanlı hemşerilerimiz de 7 Hazirana göre AK Partinin oylarını 50 bin civarında  artırarak, güvenini ve desteğini göstermiş olduğunu zannediyorum. Adıyaman’ın tarihinde ilk defa bir parti bu kadar yüksek bir oranda oy aldı. Gölbaşı tarihinde de ilk defa bir parti bu derecede iktidar oldu, bundan dolayı gayet memnunum. Başta Gölbaşılı hemşerilerim olmak üzere Adıyamanlı hemşerilerim, Türk halkına minnetlerimi, teşekkürlerimi, arz ediyorum. Umuyorum ki ve biliyorum ki ve inanıyorum AK Parti bu kadar yüksek oyla iktidar olunca sorumluluğun çok daha fazla artığının bilincindedir. Gölbaşı olarak, Adıyaman olarak ve Türkiye olarak Türkiye'nin kalkınması, hizmetlerimiz daha da artarak devam edecektir. Bu inanç ve temenni ile olarak ben tekrar Türk halkına saygılarımı sunuyorum" 


GÖLBAŞI, BÜYÜYOR


Gölbaşı'ndaki çalışmaları anlatan Özdemir, şöyle konuştu:


"Gölbaşı'nda bizim belediye olarak, hizmette önümüze koyduğumuz bir takım hedefler vardı. Öncelikle hedefimiz alt yapı tamamlamaktı. Bugün itibariyle şunu söyliyebilirim, alt yapıda önemli bir ilişkimiz kalmadı, kanalizasyon şebekemiz tamam sayılır,yüzde 99  oranında. Zaten hiçbir yerde kanalizasyon şebekesi bitti demek mümkün değil. 365 gün çalıştığımız yatırım, yeni yollar oluşturuluyor, yani alt yapı hizmetleri gibi diyor, bizim kanalizasyonumuz ihale edildiğinde iller bankası tarafından yapıldı. 47 kilometrelik şuanda Gölbaşı'nda toplam şehir içi yol uzunluğu, 130 kilometre kanalizasyon yüzde 20 üzerinde. yüzde 99 üzerinde tamamlamış durumundayız. Hatta şunu çok rahatlıkla söyliyebilirim, yerleşik olan yerlerde, yani içerisinde insan yaşayan bütün binalar tamamlanmış olan, oturma iznini alıp ta kanalizasyona bağlanamayan bina şuan yoktur. Dolayısıyla doğal gazımız da yüzde  98 seviyelerindedir'


TOPRAK YOL KALMAYACAK


Kent merkezinde çalışmaların davem edeceğinin altını çizen Özdemir, "Adıyaman bölgesi doğal gazı ilk kullanan yerleşim birimimiz. İlk kullanan beldeyiz. Şimdi bu alt yapının tamamlanmasından sonra bu yılki hedefimiz buydu. Bizim gölbaşı içerisinde toprak yol kalamayacak, hedefimizi önüne koyarak çalışıyoruz. Şuan itibariyle bizim Mimar Sinan Mahallemiz hariç hiçbir mahallemizde toprak stabilize  yol kalmamış bulunmaktadır. Mimar Sinan Mahallesinde de yerleşime yeni açtığımız yolların asfaltlanması kalmıştır Bunlarda zaten bir kısmını bilinçli olarak yapmayacağız. Yol otursun, seneye inşallah yapacağız. Yani Gölbaşı Belediyesi altyapı ve yol hizmetleri olarak büyüyerek söyliyebilirim, çok iyi durumdadır, devam etmektedir" diye konuştu.


EN BÜYÜK PROJEMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR


En büyük projelerinin Kentsel Dönüşüm olduğunu aktaran Özdemir, şöyle dedi:


"Gölbaşı Belediyesinin şuan uğraştığı en büyük proje büyük kentsel dönüşüm projesidir. Bu Adıyaman bölgelerinde ilktir. Adıyaman merkez belediyemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamıştır. Biz Mimar Sinan Mahallesindeki  afet evleri diye tavir ettiğimiz yerleşik düzen oldukça kötü. Kötü olan bir bölgeyi 150 dönümlük bölgeyi, kentsel dönüşüme tabi tutacağız. Bununla ilgili bakanlar kurulu kararı çıkmıştır. Cumhurbaşkanımızın imzasından çıkan adres, resmi gazetede yayınlanmıştır. Şuanda iş alt yapı projesinin yapımı safasındadır. Büyük ihtimalle önümüzdeki  baharda kazmayı vuracağız"


GÖLBAŞI GÖLÜNÜ TURİZME KAZANDIRACAĞIZ


Gölbaşı gölünün önemine değinen Özdemir, "2. büyük projemiz bizim çok büyük değerimiz olacak, en büyük değerimiz olan Gölbaşı gölüdür. Hedefimiz Gölbaşı'nı bölgenin en büyük mesire alanı haline getirmektir. Gölden yararlanarak, Gölbaşı turizmi açmaktır. Bununla ilgili birimimiz çok güzel bir proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduk, projemiz kabul  gördü. Bir tarafından da ihale edip işe başlamış durumdayız. Hedefimiz en geç 2 yıl  içerisinde projenin tamamını bitirerek, gölümüzü turizme ve bölgenin mesire alanı olacak duruma getirebilmektir" ifadelerini kullandı.


ÇETİNTEPE BARAJI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Çetintepe Barajının bölge için önemine değinen Özdemir, konuşmasını şöyle tamamladı:


"Çetintepe Barajı Gap içerisindeki önemli barajlardan bir tanesidir. Çetintepe barajının asıl işleri Araban ovasını ve Besni’mizin ovasını sulamaktır. Yanında Narlı ovasını sulayan Pazarcık’taki baraja ve dolayısıyla Gaziantep içme suyuna destek vermektir. Çetintepe barajını tek başına Gölbaşına sulayacağı arazi toplam olarak 40 bin dönümdür. Gölbaşı'nın Çetintepe barajına verdiği arazi ise 20 bin dönümdür ama bu proje içerisinde ayrı küçük barajlarda var. Böleören tarafındaki arazileri sulanması için bunu ek olarak ilaveten yapılacak Kısık barajı vardır. Bundan sonra o barajın olduktan sonrada Gölbaşı'nın sulanabilir bütün arazileri sulanacak"


Adıyaman'da Bugün


Geri Dön