29 / 04 / 2024

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımı mecliste!

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımı mecliste!

Adıyaman Valiliği 2018 yılı Yatırım Programında yer alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için ayrılan bütçe TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Valiliği 2018 yılı Yatırım Programında yer alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için ayrılan bütçenin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2017 yılı Merkezi Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın Plan ve Bütçe Komiyonu'nda görüşülmesi sırasında tarafımıza verdiği yanıta göre, Adıyaman İli Merkez ilçesi, İpekli Mahallesi sınırları içinde 400 yataklı yeni bir devlet hastanesi yapılmıştır. Bakanlığın 300 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi yatırımı da projelendirilmiş olup yapım ihale hazırlık aşamasındadır'' diye konuştu. 

''Adıyaman Valiliği 2018 yılı Yatırım Programı içinde yer alan 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapım tarihleri, 2017-2020 yılları arası olarak açıklanmış durumda'' diyen Tutdere, ''Yapılan bu programa göre, hastane inşaatı çalışmasının ikinci yılı içinde bulunmaktayız. Yatırım Programı'na göre, hastane inşaatı çalışmasının ikinci yılı içinde bulunmaktayız. Yatırım Programı'na göre, 2020 yılında tamamlanacak hastanenin 2018 yılı için ayrılmış bütçesi 25 milyon TL olarak belirlenmiştir.''

CHP'li Tutdere'nin soruları:
1- 2018 yılı bütçesinde ayrıldığı görülen 25 milyon TL ne için harcanmıştır?
2- Bu harcama hangi kurum, kuruluş ve hangi şirketlere yapılmıştır?
3- İhale yapılmış mıdır? İhale yapılmadıysa bu ihaleyi kazanan firmanın adı nedir?
4- Eski Devlet Hastanesi'nin yerine yapılacak olan 150 yatak kapasiteli hastane yatırımının maliyeti ne kadardır? Bu hastanenin planlanan yapım tarihleri nedir?
 


Geri Dön