17 / 05 / 2024

Adıyaman Tut Belediyesi 200 villa inşa edecek!

Adıyaman Tut Belediyesi 200 villa inşa edecek!

Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı, Mervan TV'de katıldığı programda, seçim döneminde verdiği sözlerden olan projelerinin bir yıl içerisinde temelini atmadığı takdirde istifa edeceğini bildirdi.



Avcı, Belediye Başkanlığı'na geldiğinde belediyenin 5 trilyon borcu olduğu vurguladı. 

Tut'un birçok eksiği olduğunu ve daha önceki Belediye Başkanı döneminde ihaleleri alan firmaların işleri yarım bıraktığını ifade eden Avcı, başkanlığı döneminde aldığı maaşın bir lirasını kendine harcamadığını belirtti. 


HİÇ MAAŞ ALMADIM 


Tut Belediye Başkanı Başkan Cemal Avcı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Benden önce Tut'un bütçesinin üzerinde borçlanma yapılmış, şuanda 5 trilyon borcu var. Şuan da Tut'da 3 bin 700 nüfusumuz var. Maalesef ilçemizin suyun haricinde hiçbir gelirimiz yok. Ödeneğimizin yarıdan fazlası yüzde 40' ı zaten borca kesiliyor. Geriye kalan para ile borç mu ödeyelim, hizmet mi yapalım yoksa elektrik parasını mı ödeyelim, personel parasını mı ödeyelim. Gerçekten zor durumda kaldım. Ama halkımıza bir vaadim vardı, halkımız Tut halkı benden çok şey bekliyordu ve başladığımız günden itibaren harabe halde olan ilçemizin temizliği ile işe başladık. Tut halkı ile 2 gün boyunca birlikte el ele vererek Tut'a yakışmayan maddeleri temizleyerek, Tut'u kaba pislikten kurtardık. 

Devraldığımızda da alt yapı adı altında kazılmamış hiçbir cadde ve sokak kalmamış. 

Herkes aldığı işi de firma olduğu yerde bırakmış. 

Gerçekten acı bir olaydı. Bir yıl içinde 50 bin metre kare parke yaptık. Şehir içinin yüzde 60'ını yapmış durumdayız. Bir yıldır aldığım maaştan şahsıma harcamadım ve harcamayacağım da çünkü sözüm var."


TUT'U CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ 


Tut'u projeleriyle daha yaşanılır bir hale getireceğini ve turizm yönünden ilgi çeken cazibe merkezi yapacağını aktaran Avcı, "Tut bölgenin Daos'u olacak. Daos nasıl adını dünyaya kongrelerle duyurdu, benim ilçemde bölgenin tanımış, Türkiye'de merkez olacak. Biz bin 700 metrede 11 tane taştan evler yaptık. Şuan bitmiş durumda, mayıs ayında açılışı yapılacak. Tut'u biz turizm merkezi yapacağız" diye konuştu. 


REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPIYORUZ 


Yaşlı bakım ve engelli rehabilitasyon merkezini 1 yıl içinde faaliyete geçireceklerini ifade eden Cemal Avcı, "Yaşlı bakım ve engelli rehabilitasyon merkezi olacak. Burada yaşlı ve engelliler günlük yaşamlarını sürdürecekler. Eğitimlerini alacak, kalmak durumda olanlar orada kalacak ve bakılacak. Hedefim bir yılda burayı faaliyete geçirmek. Ben belediye başkanı olarak tüm kapıları çalacağım. Tut'un geleceği için ben hak için hak yolunda, halk için yolla çıktım. 

Bu yoldan hiçbir şekilde dönmeyeceğim. Doğu fay hattı her an kırılmaya hazır ve üzerinde 400 bin insanın yaşadığı fay hattı. Tren yolunu Tut'dan isteme nedenimiz bir defa alternatif yol. Maliyet yolun kısalmasından dolayı Tut ile Gölbaşı arasında ki mesafenin tam 29 kilometre kısalmasından dolayı maliyet yüzde 30 düşüyor. Demiryolu Tut'tan geçerse Gölbaşı'ndan başlandığında Gölbaşı'ndan Adıyaman'a kadar her tarafta istimlak edilmesi gerekiyor" diye konuştu. 


TUT'DAN GÖÇÜ ÖNLEYECEĞİZ 


Seçim öncesi Tutlulara göçü önleyeceğini söylediğini vurgulayan Avcı, şöyle konuştu: "Ben seçim öncesindeTut halkına göçü önleyeceğim dedim. Seçim öncesi mitingde Tutlu vatandaşımız şunu iyi bilsin verdiğim sözler aklımdadır. Öz kaynaklarımıza, toplumsal değerlerimize sahip çıkalım. Biz Tutlu olarak öz kaynaklarımızı değerlendirir, kendi değerlerimizi korur, bunu üretime dönüştürürsek göçü önleriz. İnsanlar ekonomik nedenlerden dolayı göç eder. Biz 7 yıl önce meyvecil i k projesine başladık. 

Tut'da güzel bir meyvecilik çalışması var. Bilhassa doğal ürünleri kilolarla değil gramla satmak. Markalaşırsak kazanabiliriz. Tut'da 60 bin fidan dağıttık, 100 bine tamamlayacağız. Şuanda Tut'da en az 500 bin ağaç dikildi. Şuanda 3 -4 markamız da oluştu. Biz Tut'da göçü önleriz"


YAZIN TUT'UN NÜFUSUNU 20 BİN YAPACAĞIZ 


Tut'un kendi kaynakları değerlerini koruyarak ve Tut'u Daos turizm kenti yaparak göçü önleyeceklerini aktaran Avcı, şunları söyledi: "Hedefim yaz aylarında Tut'un nüfusunu 20 bin yapmak. En önemli sorunlardan biri konut sorunudur. Bunun için Tut'da kentsel dönüşümle ilgili proje yaptık. Müracaatımızı yaptık, bekliyoruz. Bu yıl içerisinde 6 yıldır yapılmayan  TOKİ  projesini önümüzdeki hafta içerisinde hazırlayıp Toki'ye gönderiyoruz. Bu yıl içerisinde TOKİ'ye başlanacak"


200 VİLLA YAPACAĞIZ 


Tut ilçesine 200 konutluk villa yapacaklarını ifade eden Avcı, konuşmasını tamamladı: " Önce Tut'da yaşayan insanların, insanca yaşayabileceği konutları üretip arkasından sözünü ettiğimiz Daos'un gerçekleşmesi için villa projem var. 200 konutluk villa projem var. Güvenli her türlü imkânları içinde bulduğu Mersin'de, Antalya'da otellerde ne varsa hepsi içinde olacak. Projem hazır, projelerim de iddialıyım. 


Rehabilitasyon merkezini bu yıl ne yapıp bitireceğim. Ayrıca Tutluların rahatça yararlanacağı Kültür sarayı düşünüyorum. Tut'da bir dizi yok var ama ben Tut'u daha iyi bir yer yapmak istiyorum. Tut yolumuzun tadilatına başlandı. Adıyaman - Gölbaşı yoluna bağlanacak. Havacılık ile ilgili kulüp kuruldu. Şuanda 20 yerli pilotumuz var. Her gün yerli pilotumuz uçuyorlar. Kadınlar ile ilgili bir girişimde bulundum ama başarısızlığımız söz konusu. Ama önümüzdeki süreç içinde kadınlarımızın desteğini alacağız. Ben bu söylediğim projelerin 1 yıl içinde temellerini atmazsam istifa ederim. Başarısızlığı kabullenemem"


Adıyaman Doğuş Gazetesi


Geri Dön