27 / 04 / 2024

Adıyaman'a 810 trilyonluk yatırım!

Adıyaman'a 810 trilyonluk yatırım!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da tarihi bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, Adıyaman'a dikkatin çekilmesi gerektiğini ve bu doğrultuda Adıyaman'a yaklaşık 810 trilyon liralık yatırım kazandırdıklarını ifade etti...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da tarihi bir açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, Adıyaman'a dikkatin çekilmesi gerektiğini söyledi. Adıyaman'a yaklaşık 810 trilyon liralık yatırım kazandırdıklarını bildiren Erdoğan, şunları söyledi:


"810 trilyon kamunun, özel sektörün, sivil toplum örgütlerinin, hayırseverlerimizin başlayıp bitirdiği 74 ayrı eser hizmet ve yatırımı bugün Adıyaman'da buluşturuyoruz. 2010 yılından bugüne kadar son 3 yılda Adıyaman'a 347 yeni derslik kazandırdık. Bugün bunları resmi olarak hizmete alıyoruz. Adıyaman'a son 11 yılda kazandırdığımız derslik sayısı da bin 762 rakamına ulaştı. 2 adliye sarayını tamamladık onları da bugün resmi olarak açıyoruz. 


Adıyaman Üniversitemize merkez ve Kahta'da bir spor salonu, 2 meslek yüksek okulu ve tıp fakültesini kazandırdık. Üniversitemize 149 milyon liralık yatırım yaptık. Bütün bu tesisleri de bugün burada açıyoruz. Adıyaman genelinde bin 60 konutu tamamladık. Sağlık Bakanlığımız Besni'de, Gerger'de, Kahta'da, Samsat'ta, merkezde çok önemli sağlık yatırımlarını tamamladı. Besni'de 75 yataklı bir devlet hastanesini bitirdik. Merkezde hayırsever bir vatandaşımızın da katkılarıyla ağız diş sağlığı merkezini bitirdik. Gerger ve Kahta'ya birer hastane kazandırdık. Adıyaman geneline hizmet edecek 13 ambulansı devreye aldık. Bütün bu sağlık yatırımlarını da bugün resmen hizmete alıyoruz. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımızın tamamladığı 120 kilometre yol, 8 köprüyü resmi olarak hizmete alıyoruz."


Adıyaman Belediyesinin 13 milyon liralık yatırımlarını, Kahta Belediyesinin 8 milyon liralık yatırımlarını, Valiliğin ve İl Özel İdaresinin yatırımlarını da bugün açacaklarını bildiren Erdoğan, "Organize Sanayi Bölgemizde özel sektörün 75 milyon lira tutarındaki yatırımını, İlim Yayma Cemiyetinin 300 kişilik yurdunu da bugün burada hizmete açıyoruz. Dile kolay, toplamda 810 milyon liralık, 74 ayrı kalem yatırım hepsi Adıyaman'a hayırlı olsun. Emeği geçenlere, bakanlıklarımıza, tüm bakan arkadaşlarıma ve ekiplerine, kurumlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.


Geri Dön