Adıyaman’da 41 binden fazla deprem konutu yükseliyor!
Adıyaman Valisi Osman Varol, kent genelinde depremzedelere teslim edilecek toplam 41 binden fazla kalıcı konut inşasının sürdüğünü söyledi.
6 Şubat deprem felaketinin neden olduğu Adıyaman'da deprem konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi konusunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) gerçekleştirdiği program doğrultusunda, depremlerin en çok yıkıma neden olduğu şehirler arasındaki Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'nde inşası süren kalıcı deprem konutlarındaki çalışmaları gazeteciler yerinde gözlemledi.
Adıyaman Valisi Osman Varol, burada basın mensuplarına, depremin yaşanmasından sonra bir yandan devletin tüm olanaklarıyla bölgede çalışmalarını yürüttüğünü diğer yandan da halkın ve sivil toplum kuruluşlarının yardımlarını esirgemediğini söyledi.
Bu süreçte kısa, orta ve uzun vadeli pek çok hizmetin insanlara ulaştırıldığını, ulaştırılmayı da sürdürüldüğünü aktaran Varol, "Kent genelinde toplamda 41 bin üzerinde kalıcı konut inşası sürüyor. Örenli bölgesinde 3 bin 34 konutun inşaatı sürüyor. Örenli bölgesi kentimizde en erken bitecek bölgelerden de bir tanesi. Merkezin hemen yanında güzel bir yaşam alanı meydana getirilecek burada. Yine İndere’de hemen arkamızdaki tepenin üzerinde de 16 bin 433 konutun inşaatı fiilen sürüyor” diye konuştu.
Vali Varol, ilçelerde, kırsal bölgelerdeki köylerde de konut inşaatlarının sürdüğünü paylaşarak, şöyle devam etti:
"Bu 41 binden fazla konutun yaklaşık 6 bin 550'si kırsal konut biçimde köylerimizde yapılıyor. Burada da bizim doğrudan yaptığımız konutlarımızın haricinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın 'Yerinde Dönüşüm' modeliyle insanlar devletimizin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını da yapıyor. Kentimizde 20 binin üzerinde de bu bölgede müracaat var. Bu doğrultuda, şimdiye kadar 100'e yakın insana gerekli izinler verilmiş ve inşaat süreci bir bölümünde başlamış, bir bölümünde ise başlamak üzere."
"İŞİN ARTIK SONUNA YAKLAŞMIŞ DURUMDAYIZ"
Yıkılan yapıların enkazlarının tümüyle kaldırıldığını, acil yıkılacak binaların yıkımının bittiğini hatırlatan Varol, "Şu anda da ağır hasarlı binaların yıkımı hala kentimizde tüm bölgede olduğu gibi sürüyor. Burada yaklaşık yüzde 75 oranındayız bina sayısı olarak baktığımız zaman. Bunu metrekare ve hacimle değerlendirdiğimiz zaman yüzde 85 seviyesindeyiz. Başka bir deyişle, işin artık sonuna yaklaşmış durumdayız. Bu alandaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” dedi.
TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu? Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu! Emlak sektöründe kriz beklenenden erken geldi! İnşaatlar durma noktasında! |