02 / 05 / 2024

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Türkiye'de büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçti. Ancak 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde yaşıyor. Konteyner kentlerde ilk kışı geçirmeye hazırlanan depremzedeler oldukça tedirgin.



6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 kentte büyük yıkıma neden olan depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Hazır giyim sektörünün kalelerinden Adıyaman işlerin durmaması için kentte 1068 adet konteyner işyeri yapılmış. 

6 Şubat'ta en büyük darbelerinden birini yaşayan kentte 8 bin 400 kişi hayatını kaydetti. Bugün Adıyaman’da 41 konteyner kentte, 109 bin 153 afetzede hayat mücadelesi veriyor. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre, Adıyaman’daki yüzlerce konteyner kent sakini “Depremden beter bir kış geçireceğiz” diye dert yanıyor. 

Geçen hafta bölgede yaşanan yağışta tüm yağmur suları konteynerlerin içine girmiş. Özellikle konteyner evlerin pencerelerden içeriye su sızıyor. 

Konteynerde ilk kışı geçirecek afetzedeler durumdan oldukça tedirgin...

İşte kışa girerken afetzedelerin yaşadığı sıkıntılar:

Adıyaman da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Burada ilk kışı deneyimleyeceklerini belirten afetzedeler işte şunları söylüyor:

"Yarın kar yağsa bu konteynerler çökecek. Yağmurda bu hale geldiysek kara kışı düşünemiyoruz. Buralar yaza uygun ama yağmura, kara hazır değil. Biz ilk yağmurda bunu anladık. İçerideki tüm eşyalarımız ıslandı, onları kurutacak hava da yok artık.

Isınmak için klima açıyoruz sabah kalktığımızda her taraf sırılsıklam oluyor. Halıların altına sanki su dökülmüş gibi. Klimayı 2 dakika kapatsak donuyoruz.
Hani devlet büyüktür diyorlar ya, gelsin görsün büyüklüğü. Burada kış geçer mi. 7 aydır buradayız bir kere deseniz vali gelip ne eksiğiniz var diye sormadı.
Rüzgârda konteyner sallanıyor, çok ses oluyor, çocuklar her an deprem oluyor diye çok korkuyor.

2 bölme konteynerde 6 kişi yaşıyoruz. Çocuklar burada nasıl ders çalışacak, nasıl bir gelecekleri olacak.

Benim 10 aylık bebeğim var. Buradaki sağlıksız koşullarda şimdiden astım oldu. Halılar çok ince, yerler çok soğuk.

Konteyner kentte ortak çamaşır makineleri var. Hadi yazın gidip geliyorduk, şimdi her an çamaşır makinesinin yolunu nasıl tutacağız.

Çocuklarımızı okula yollarken servis parası alıyorlar. Hani taşımalı eğitim olacaktı. Ben ayda 800 TL servis parası ödüyorum. İlle de yakındaki okula yolla deniyor, o okulun kalitesi iyi değilse neden çocuğumu kötü bir okula mahkûm edeyim. 

Okulda deneme sınavı yapıyorlar, her sınav için 10 TL istiyorlar. Evde tek kişi çalışıp 6 kişiye bakıyor. Hangi birine yetişelim.

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Hatay'da tapulara el konuluyor iddiası! Rezerv alan ilan edilen mahalle sakinlerine SMS yollandı!


Geri Dön