30 / 04 / 2024

Adnan Adıvar Köşkü ve Ermeni Köşkü Filli Boya ile boyanıyor

Adnan Adıvar Köşkü ve Ermeni Köşkü Filli Boya ile boyanıyor

Kendine özgü mimarileri, ahşap dokularıyla tarihe tanıklık eden köşkler, Filli Boya Caparol Ahşap serisi ürünleri ile boyanıyor



Son olarak, İstanbul'da bulunan Adnan Adıvar Köşkü ve Edirne'de bulunan Ermeni Köşkü Caparol Ahşap serisi kalitesiyle kusursuz koruma altına alındı. 

Halide Edip ve Adnan Adıvar tarafından Türkiye Kızılay Derneği'ne bağışlanan, Atatürk'ün direktifleri ile de hemşirelik eğitimi verilen Adıvar Köşkü, bugüne kadar binlerce gencin sağlık ordusuna kazandırılmasında ev sahipliği yaptı. Köşk aynı zamanda 'Sinekli Bakkal' romanının yazıldığı ve romanda Pembe Köşk olarak anlatılan köşk olarak biliniyor.

Edirne merkezinde bulunan dört katlı tarihi Ermeni köşkü ise dış cephelerini Caparol Ahşap serisi ile yenileyerek Butik Otel olarak hizmet vermeye devam edecek. 

Caparol Ahşap serisi ürünleri, Adnan Adıvar Köşkü ve Ermeni Köşkü'nün ahşaplarının uzun ömürlü kalmasına ve ilk günkü görünümünü korumasına büyük katkı sağlıyor. Özel UV filtreleri, ileri teknoloji ile üretilen biyolojik koruyucuları, üstün nefes alma ve su itme özellikleriyle köşklerin ahşap yüzeylerini güvenle koruyor. 

Yaşam alanlarımızın önemli bir bölümünü oluşturan ahşap yüzeylerin, mekanların değerinin korunarak geleceğe taşınmasında profesyonel bir bakış açısı getiren, hem laboratuar şartlarında hem de gerçek iklim koşullarında en dayanıklı sonuçları veren Caparol Ahşap serisi ürünleri, farklı kullanım alanları için zengin bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor. 

Basında yer alan diğer haberler;

Filli Boya'dan tarihe yakın koruma
Filli Boya, `Caparol Ahşap Serisi' ile tarihi köşkleri koruma altına almaya karar verdi. Son olarak Adnan Adıvar Köşkü ve Ermeni Köşkü ile yola devam eden kuruluş, ürünün, UV filtre, biyolojik koruyucu, nefes alma ve su itme özellikleriyle tarihi binaların ahşap yüzeylerini koruyor.

Halide Edip ve Adnan Adıvar tarafından Türkiye Kızılay Derneği'ne bağışlanan, Atatürk'ün direktifleriyle de hemşirelik eğitimi verilen Adıvar Köşkü, bugüne kadar binlerce gencin sağlık ordusuna kazandırılmasında ev sahipliği yaptı. Köşk aynı zamanda `Sinekli Bakkal' romanının yazıldığı ve romanda Pembe Köşk olarak anlatılan köşk olarak biliniyor. Edirne merkezindeki dört katlı tarihi Ermeni Köşkü ise dış cephelerini Caparol Ahşap serisi ile yenileyerek butik otel olarak hizmet vermeye devam edecek.

Tebernüş Kireçci


Geri Dön