03 / 05 / 2024

Adnan Polat,Soma'da düğün salonu yapacak!

Adnan Polat,Soma'da düğün salonu yapacak!

SOMA'daki santralı ziyareti sırasında yörede yaşayan köy halkı Adnan Polat'a büyük ilgi gösterdi. Köylüler, Polat'tan düğün salonu istediler, Polat da köylülere en kısa zamanda bu talebi yerine getirme sözü verdi



Polat'ın yeni hedefi 2011'de rüzgarın en büyüğü olmak
   
Türkiye'nin en büyük rüzgar santralini yapan Polat Enerji, 400 MW'lık kapasite hedefliyor. Yatırımlarının süreceğini Adnan Polat, hükümete de 'yasayı yenilemezsek dışa bağımlı hale geleceğiz' uyarısında bulundu

TÜRKİYE'de rüzgar enerjisine yatırım yapan ilk şirketlerden biri olan Polat Enerji, 2011 yılında sektörün en büyüğü olmayı hedefliyor. Polat Enerji, bugüne kadar çanakkale Burgaz, Manisa Sayalar ve Soma ile  İzmir  Seyitali santrallarına 269 milyon euro yatırım yaptı. şžu anda 4 santralda 158 megawatt enerji üreten Polat Enerji, 2011 sonunda sektöre toplam 400 milyon euro yatırım yaparak kurulu gücünü 400 MW'a çıkaracak. Bu santrallarda farklı ortaklıkları bulunan Polat Enerji'nin 2011 sonunda sahibi olduğu santrallerin kapasitesi 250 MW olacak.

HÜKÜMETE çAĞRI
Grubun en büyük santralı olan Manisa-Soma santralının ilk kısmının tamamlanması nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 'Soma santralı tamamlandığında 156 adet tirbün ve 140 MW gücüyle Türkiye'nin en büyük santralı olacak' dedi. Türkiye'nin ulusal güvenliği nedeniyle enerjide dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini söyleyen Polat, 'Giderek doğalgaz bağımlılığımız artıyor, bu da cari açığı büyütüyor' dedi.

Araplar da başladı   biz hala bekliyoruz
YENİLENEBİLİR enerji kanununu 4 başbakana anlattığını ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın yasalaştırdığını söyleyen Polat, 'Yasa çıktı ama eksiklikler var, bu nedenle de çok sayıda yatırım başka ülkelere kayıyor. Örneğin Enercon firması Brezilya'ya giderek 3 milyar euroluk yatırım yaptı. Başka yatırımları da kaçırmak üzereyiz' dedi. Polat, 'Petrol ve doğalgazın üzerinde oturan Ruslar, Araplar bile güneş enerjisi yatırımına başladı biz hala bekliyoruz' uyarısında bulundu.

Köye düğün salonu yapacak
SOMA'daki santralı ziyareti sırasında yörede yaşayan köy halkı Adnan Polat'a büyük ilgi gösterdi. Köylülerle yakından ilgilenen Polat'tan halkın bazı istekleri de oldu. Köyün yolunu yapan, çalışabilecek durumda olanları santralda işe alan, okula teknik malzeme desteği veren Polat'tan düğün salonu istediler. Köylülerin bir diğer isteği de ilçeye rahatça gidip gelebilecekleri bir minibüs. Polat da köylülere en kısa zamanda bu taleplerini yerine getirme sözü verdi.
Akşam/Esin Gedik


Geri Dön