01 / 05 / 2024

AFAD peş peşe sıraladı: İstanbul depremini en çok o ilçeler hissedecek! Adalar, Bakırköy, Üsküdar, Esenyurt...

AFAD peş peşe sıraladı: İstanbul depremini en çok o ilçeler hissedecek! Adalar, Bakırköy, Üsküdar, Esenyurt...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı raporu İstanbul'da olası bir depremde hangi ilçelerin daha çok zarar göreceğini peş peşe sıraladı. İşte İstanbul depreminde en çok hasar alacak o ilçeler...



Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketiyle deprem gerçeğiyle tekrardan yüzleşti. Uzmanlar Marmara depremi için vatandaşları uyarmaya devam ederken AFAD  İstanbul'da olası bir depremde hangi ilçelerin en çok zarar göreceğini peş peşe sıraladı. 

İBB'YE GÖRE EN RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan raporda depremde en çok hasar görmesi muhtemel ilçeleri Esenler, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Fatih, Tuzla ve Beylikdüzü olarak açıklamıştı. İBB olası büyük bir depremde Avcılar’da 7 bin 39, Zeytinburnu’nda 5 bin 334, Küçükçekmece’de 12 bin 244 yapının ağır hasar alacağı konusunda bir rapor yayımlamıştı.

AFAD peş peşe sıraladı: İstanbul depremini en çok o ilçeler hissedecek! Adalar, Bakırköy, Üsküdar, Esenyurt...

AFAD, İRAP RAPORU YAYIMLANDI!

Habererk sitesinde yer alan detaylara göre, AFAD tarafından hazırlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı’na (İRAP) göre olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen tehlikeler şöyle sıralandı:

Deprem İstanbul’un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Beylikdüzü, Bakırköy, Büyükçekmece,Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Zeytinburnu, Üsküdar ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecek. Bu durumun ana nedenleri olarak; belirtilen ilçelerin faya yakınlığı, zemin koşullarının sıvılaşmaya müsait olması, yapı stoğu taşıyıcı sistem özelliklerinin yetersizliği gibi sebepler sayılabilir.

AFAD peş peşe sıraladı: İstanbul depremini en çok o ilçeler hissedecek! Adalar, Bakırköy, Üsküdar, Esenyurt...

Esenyurt: Yüksek ve yoğun yapılaşma, artan nüfus ve göçmen yoğunluğu ile depremden etkilenme riski yükselen bir ilçe.

Adalar: Fay hattına yakınlık ve yapı stoğunun eski olması nedeniyle yüksek risk taşımakla birlikte, nüfus ve yoğunluğunun azlığı, deniz ulaşım imkanlarının açıklığı, trafik problemi olmaması ilçeye ait diğer özellikler olarak ortaya çıkıyor.

Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Ümraniye ve Üsküdar: Kalabalık ve yoğun nüfuslu ilçeler olmaları ve kapanması muhtemel yollar nedeniyle müdahale sürecinde diğer ilçelere göre fazlaca zorluk yaşanabilecek ilçeler olarak değerlendiriliyor.

Silivri ve Tuzla: Aktif fay hattına yakın olmaları, alüviyon kalınlığının fazla olması ve zemin koşullarının sıvılaşmaya müsait olması gibi sebepler ile depremden yoğun şekilde etkilenebilecek ilçeler.

Bakırköy, Avcılar ve Zeytinburnu: Bu ilçelerin tamamının etkileneceği öngörülüyor. Özel, devlet ve şehir hastanelerinin, okulların bu ilçelerde yoğun olması, yapı stoğunun eskiliği, olası etkiyi artırıyor.

Beylikdüzü ve Ataşehir: Nüfus yoğunluğunun ve yüksek katlı yeni konutların fazla olduğu ilçeler. Özel okullar da bu bölgede yoğunlaşmış. Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinin heyelan bölgesinde bulunmaları nedeniyle çökmeler gerçekleşebiliyor.

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

Ege Yapı Ormanyaka nerede? Ormanyaka konut projesinde yaşam ne zaman başlayacak?

Kredi kartlarında deprem: Bankalar ticari kredi musluğunu kıstı!


Geri Dön