Ekonomi

AFAD yol masrafı ne kadar? AFAD yol masrafı nasıl alınır? Depremzede yol parası başvurusu nereden yapılır?

AFAD yol masrafı diğer adıyla depremzede yol yardım parası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. Afetzedeler, AFAD yol masrafına dair detayları araştırmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!Bu çerçevede; Afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının giderilmesi iş ve işlemlerinin yürütülmesi adına Valilik, Kaymakamlık çatısında daha önce oluşturulan birimler görevlerini sürdürecek

Afetzedelerin yol masrafları karşılanacağı belirtildi. Bu çerçevede; Afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının giderilmesi iş ve işlemlerinin yürütülmesi adına Valilik, Kaymakamlık çatısında daha önce oluşturulan birimler görevlerini sürdürecek. İhtiyaç halinde teknik ekipman ve personel bakımından destek verilecek. Belirlenen tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarının adres ve iletişim bilgiler Valilik ya da Kaymakamlık internet ve sosyal medya hesapları aracılığıyla ilgili kişiler için paylaşım yapılacak.

Peki, depremzede yol yardımı başvurusu nasıl yapılır, oy kullanmak için yol parası nereden, nasıl alınır? AFAD yol masrafı ne kadar, Depremzede yol parası kaç TL? İşte ayrıntılar…

DEPREMZEDE YOL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı kapsamında AFAD depremzedeler için genelge gönderdi. Yol Masraf Belgesi talep eden depremzedeler, “https://tahliye.afad.gov.tr” web adresinden sisteme giriş yapabilir.

Tahliye ve geri dönüşlerde müracaat noktalarına başvuruda bulunan afetzedelerin de bilet ücretleri karşılanacağı İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Kendi imkanları ile bilet alan afetzedelerin talep etmeleri halinde bilet ücretleri ödenecek, yapılacak ödemelerin depremzede vatandaşların T.C Kimlik Numaraları vasıtasıyla gerçekleştirilmesi sağlanacak. Çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarına müracaat yapamadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan depremzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanacak ve talep ederse de yol masraf tutarları karşılanacak.

7/24 çalışma esaslı oluşturulan tahliye ve müracaat merkezlerine başvuruda bulunan kişilerin ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerinde gerekli her türlü olanağı ve kolaylık daha önce yapıldığı şekilde kesintisiz bir şekilde yürütülecek.

AFAD YOL MASRAFI NE KADAR? DEPREMZEDELERE YOL PARASI NE KADAR, AÇIKLANDI MI?

Deprem bölgesinden dönüş yapmak isteyen vatandaşlar, müracaat noktalarından yeniden yol masraf belgesi için başvuruda bulunabilirler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına gelerek, bildirimde bulunarak, masraflarını alabilirler. Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üstünde yatırılacaktır.