28 / 04 / 2024

AFAD'ın Antalya'daki 350 milyonluk oteli meclis gündemine taşındı!

AFAD'ın Antalya'daki 350 milyonluk oteli meclis gündemine taşındı!

CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, Antalya Finike'de  AFAD’ın Eğitim Tesisi adı altında 100 odalı, hamamı, saunası, fitness salonu, spor tesisi olan AFAD oteli projesi meclis gündemine taşıdı. İşte konu ile ilgili detaylar...



CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, Antalya Finike'de AFAD’ın Eğitim Tesisi ismi altında 100 odalı, hamamı, saunası olan, fitness salonu olan, spor tesisi olan AFAD otel projesini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yanıtlandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vererek meclis gündemine taşıdı.

“AFAD’IN EĞİTİMLERİNİ YAPABİLMESİ İÇİN DENİZE SIFIR BİR ALAN OLMASI ŞART MI?”

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Akın imzalı habere göre CHP Antalya Milletvekili Av. Aliye Coşar, önergesinde Bakan Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

-2023 yılının Şubat ayında 10 ilimizde yaşanan büyük felaketin yaralarını bile tam olarak sarılmamışken, pek çok depremzede hala çadırlarda ikamet ederken AFAD’ın 350 milyon liralık yatırım bedeli olan bu projeyi yapması ne kadar doğru?

-350 milyon TL'lik bu projenin yatırım maliyetinin kaynağı nedir? Bu parayı nereden karşılayacaksınız?

AFAD ın Antalya daki 350 milyonluk oteli meclis gündemine taşındı!

-AFAD Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis olarak bu bölgeyi seçmesinin gerekçesi nedir?

-AFAD’ın bu tür eğitim merkezi ve sosyal tesis projesi için Milli Emlak Müdürlüğü Batı Antalya Emlak Müdürlüğünün bölgede proje uygun pek çok yeri varken, halkın kullanabileceği bu alanı neden istiyorsunuz?

-Avrupa Birliği projeleri kapsamında AFAD’ın ya da başka bir kurumun bu tür eğitim merkezi ve sosyal tesis projesi ile ilgili Avrupa Birliği'ne sunulmuş herhangi bir proje başvurusu var mıdır?

- Bölgede kullanıma kapatılmış olan birçok eski okul bulunmakta. Kullanılmayarak, atıl bir vaziyette olan bu binaların tadilatı gerçekleştirilerek, eğitim merkezi ve sosyal tesis için uygun hale getirilerek *AFAD için bir eğitim merkezi ve sosyal tesis yapılamaz mı?

-AFAD’ın eğitimlerini yapabilmesi için denize sıfır bir bölge olması şart mı?

-Bu alanı AFAD’ mı yoksa İçişleri Bakanlığı mı seçti?

-Bakanlığınız AFAD’ı araç olarak kullanarak bu alanı rant için mi kullanmayı amaçlıyorsunuz?

 

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

2023 bitmeden TOKİ'den 5 şehre 1.372 yeni konut geliyor!


Geri Dön