27 / 11 / 2024

Afete Hazır Başakşehir projesiyle 2.830 öğrenciye eğitim verildi!

Afete Hazır Başakşehir projesiyle 2.830 öğrenciye eğitim verildi!

Başakşehir Belediyesi de Afete Hazır Başakşehir projesi ‘İlk 72 Saat Önemli Bizim İçin de Siz Önemlisiniz’ sloganıyla eğitimlere başladı. Tüm ilçeyi kapsayan projede şu ana kadar 2.830 öğrenciye eğitim verildi.





Ülkemiz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmakta. Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı deprem olduğu gibi gelecekte de sık sık depremlerle karşılaşacağız. Deprem gibi doğal afetlerden insanların en az şekilde etkilenmesi için her yıl mart ayının ilk haftası deprem haftası olarak değerlendiriliyor.

 

Başakşehir Belediyesi de Afete Hazır Başakşehir projesi ‘İlk 72 Saat Önemli Bizim İçin de Siz Önemlisiniz’ sloganıyla eğitimlere başladı. Tüm ilçeyi kapsayan projede şu ana kadar 2.830 öğrenciye eğitim verildi. Eğitimlerin sonunda toplamda 11.108 öğrenci Afet bilinci eğitimi almış olacak.

 

Başakşehir afete karşı bilinçleniyor


Başakşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün ilk Olarak bilgievlerinde Başladığı proje Deprem Haftası’na gelmeden depreme hazır olmak için hangi önlemleri alacağını, deprem sırasında ne yapması gerektiğini bilen öğrenciler yetiştirdi. Öğrenciler sadece Deprem Haftası’nda değil her an deprem ihtimalini unutmamak gerektiğini öncesinde verilen eğitimlerle gördü.

 

Afetlere hazırlığın önemini düzenlediği eğitimlerle kitlelere duyuran Başakşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi nedeniyle eğitimler ilçe Genelinde de devam edecek.

 

Eğitim almak isteyen vatandaşlar bireysel ya da grup halinde Başakşehir Belediyesi İletişim Merkezi’ne 444 0 669 No’lu telefon ile taleplerini iletebiliyor.

 

Her an depreme hazır olmalıyız


Evlerimizde veya iş yerlerimizde deprem öncesi aldığımız basit tedbirler hayatımızı kurtarabilir. Dolap üzerine konulan eşya ve büro malzemelerinin kayarak düşmesini önlemek için plastik tutucu malzeme kullanmalıyız. Tavan ve duvara asılan avize, klima vb. cihazları bulundukları yere ağırlıklarını taşıyacak şekilde montalanmalı. Gerekli İlk yardım malzemesi, yedek pil ve pilli radyo, el feneri, sinyal düdüğü, mum, kibrit, kuru gıda ve bisküvi gibi malzemeleri bir çanta içerisinde hazır bir şekilde bulundurmalıyız. Bir deprem planı hazırlayıp, bu plana göre nasıl davranmamız gerektiğinin tatbikatını zaman zaman yapmalıyız. Aile bireylerimiz ile iletişimi nasıl sağlayacağımızı ve eve ulaşamayacağımız durumlar için alternatif buluşma yerlerini planlamalıyız. 



Başakşehir Belediyesi




Geri Dön