27 / 04 / 2024

Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Afyonkarahisar Spor Kompleksi'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Afyonkarahisar'da yapımını 2011 yılında başlanan ve 650 bin metrekare alana sahip olan Afyonkarahisar Spor Kompleksinin tamamlandığı zaman, özellikle büyük spor kulüplerinin vazgeçilmez kamp noktalarından birisi olacağı kaydedildi....




Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında yapılan protokol sonucu 2011 yılında Afyonkarahisar termal turizm bölgesinde yapımına başlanan spor kompleksinin şuan yüzde 85'i tamamlandığı aktarıldı. 2014 yılının mayıs ayında açılışının yapılması hedeflenen spor kompleksinin, termal ve sağlık tesislerinin bulunduğu bölgede bulunmasından dolayı spor kulüplerinin vazgeçilmesi olmaya aday olduğu belirtildi. 5 yıldızlı termal oteller ve son teknoloji ile donatılmış sağlık kampuslerine komşu olması Afyonkarahisar spor kompleksini diğerlerinden bir adım öne çıkarırken, inşaat sahasında incelemelerde bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2011 yılında temeli atılan spor kompleksinin şuan yüzde 85'inin tamamlandığını ve 2014 yılı mayıs ayında müteahhit firmadan teslim almayı planladıklarını söyledi. Spor kompleksi projesinin Afyonkarahisar'ın vizyon projelerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Çoban, bu kompleksin artık Türkiye çapında önemli bir kompleks haline dönüştüğünü belirtti.


"SPOR KULÜPLERİ İYİ BİR KONAKLAMA VE İYİ BİR MUTFAK ARAR"


650 bin metrekarelik bir alan içerisinde kurulu olan kompleksin konumu itibariyle önem kazandığını anlatan Çoban, şöyle konuştu:


"Bu kompleksin etrafında 5 yıldızlı termal otellerimiz var. Hemen karşısında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi var. Yani termal turizm, sağlık turizmi ve spor turizmi bu bölgede buluşacak. Zaten termal turizmde marka bir şehir, bunun yanında bu tesisle birlikte spor turizminde de iddialı olacağız."


Spor kulüplerinin aradığı her şeyin bu bölgede bulunduğunu kaydeden Çoban, "Spor kulüpleri iyi bir konaklama ve iyi bir mutfak arar. Kulüpler için en güzel fiziki imkanlara sahip, son derece konforlu termal otellerimiz var. Mutfak kalitesi çok iyi düzeyde. Ayrıca sağlık imkanlarımız çok iyi. Spor kulüpleri rakımı bin metrenin üzerinde olan illeri tercih ediyorlar. Afyonkarahisar'ın rakımı bin derecenin üzerinde ve nem oranı sıfır desek mübalağa etmeyiz" diye konuştu.


Başkan Çoban, spor kompleksinin 43 milyon TL'den ihale edildiğini ancak şuan 53 milyon TL'lik harcama yapıldığını kaydetti.


Başkan Çoban, ayrıca spor kompleksinin içerisinde her türlü alt ve üst yalıtımı yapılmış 15 bin kişilik stadyum, 2'si sentetik, 10'u doğal çim 12 futbol sahası, bin araçlık otopark, 12 loca, yarı olimpik yüzme havuzu, 2 kapalı 2 açık tenis kortu, 2 kapalı spor salonu, güreş eğitim merkezi, kamp eğitim merkezi, zemini tamamen kauçuk kaplamalı atletizm alanı ve su kayak tesisinin bulunduğunu söyledi. 


Star Gündem


Geri Dön